<

Бухгалтерку, яка за часів Мороза виплатила керівному складу Нововолинської лікарні зарплат на 300 тисяч більше, звільнили від відповідальності

14:36 | 16.06.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
27593
/ коментарів 9

Судили колишню бухгалтерку Нововолинської лікарні, яка заплатила керівнику медзакладу, заступникам, головному бухгалтеру на 337 тис. грн більше, ніж за контрактом.

Про це йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 1-го червня.

Жінку судили за кримінальним провадженням про вчинення службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки інтересам держави.

При перевірці з січня по вересень 2020-го року встановили, що вона підвищила посадові оклади, які були за контрактом сталі. Це призвело до зайвого нарахування керівнику медзакладу майже 23 тис. грн, заступникам головного директора: 78,2 тис. грн, 66,4 тис. грн, 70 тис. грн, головному бухгалтеру 61,6 тис. грн, заступнику головного бухгалтера 38 тис. грн. Загалом, збитки склали 337 тисяч гривень.

У суді жінка повністю визнала свою вину, сказала, що при нарахуванні заробітної плати вона застосувала не той закон, у вчиненому розкаюється.

Необережні дії підсудної, які виразились у неналежному виконанні службовою особою своїх обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам держави, суд кваліфікував за ч. 2 ст. 367 КК України.

На засіданні жінка та її захисник заявили суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України у зв’язку зі зміною обстановки та закриття кримінального провадження. Своє клопотання обґрунтовували тим, що обвинувачена вчинила нетяжкий злочин, звільнилася із займаної посади, частково відшкодувала завдану шкоду, вперше притягується до кримінальної відповідальності, щиро розкаялася у скоєному, а тому вона перестала бути суспільно небезпечною.

Суд ухвалив:

Клопотання обвинуваченої та її захисника задовольнити. Звільнити жінку від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 367 КК України на підставі ст. 48 КК України.

Кримінальне провадження про обвинувачення за ч. 2 ст. 367 КК України закрити.

Цивільний позов Комунального некомерційного підприємства «Нововолинська центральна міська лікарня» до колишнього бухгалтера про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням залишити без розгляду.

Ухвалу протягом семи днів можна оскаржити.

Зазначимо, що керівником лікарні впродовж довгих років з 1984-го року був Віктор Мороз. Після його звільнення у листопаді 2020 року, медустановою керував заступник колишнього мера Андрій Сторонський. Який був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедурі, без попереднього рішення виконкому.

Сторонського було звільнено 3-го березня 2021 року. У рішенні вказали, Сторонський своєю бездіяльністю грубо порушив трудові обов’язки, що призвело до завдання матеріальних збитків лікарні у сумі 273 тисячі гривень під час реконструкції приймального відділення. Розслідування стосовно цієї справи ще триває.

Читайте також:

До суду скерували справу щодо завищених на понад 300 тисяч грн зарплат у Нововолинській лікарні за часів Мороза.




коментарів: 9
  1. Чим людину (“бухгалтерку”) зацькували??? Жоден бухгалтер сам по собі не призначає оклади – НЕ МАЄ ПРАВА!!! Має право і зобов’язана тільки виконувати накази керівника, це – закон для будь-якого бухгалтера: є документ – є госп.операція, немає документа – до побачення. Тільки керівник призначає на посаду і встановлює оклад. Про що мова? За що вчепились до людини? Та її просто примусили взяти вину на себе і не інакше…. Даруйте…

    • Ну, що ви? Хіба 330 000 народних грн. від міських платників податків для тодішніх керівників міста та лікарні – така велика сума? Не смішіть. Знову вийшли сухими з води. Цікаво, а судді хто? Ось вам і приклад роботи на свій шкурний інтерес. Та корупціонери сміються з нашої з вами беззубості і боягузства! Це є розкраданням народних коштів, як вбачається, в особливо великих розмірах!

  2. В Іваничах в лікарні в 2017році така сама подія відбулась.Бухгалтер головний раптово дала дьору а підставили звичайну бухгалтерку.Отримала умовне і на поруки взяли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа