<

Бізнесмени, мер і директори КП: скільки заробили ТОП-менеджери Нововолинська у 2023 році?

18:09 | 30.01.2024 / Нововолинськ / /
Перегляди
4664
/ коментарів 14

В Україні відновлено обов’язкове декларування доходів і майна. Тепер мешканці у вільному доступі можуть побачити, скільки коштів заробляють керівники головних підприємств і організацій у Нововолинську. БУГ проаналізував декларації чиновників, а також інформацію про зарплати керівників, яку отримали з власних джерел.

Почнімо з керівників комунальних структур. Тобто тих, кому зарплата виплачується з публічних коштів. У медицині та освіті міста – ситуація непогана, судячи з зарплат керівників цих галузей.

От візьмемо хоча б головного лікаря міської лікарні Олега Шипелика. У 2023 році його «чиста», тобто з урахуванням податків, середня зарплата в місяць становила 54 тисячі гривень.

Його колега з «первинки», директорка ЦПСМД Ольга Попіка в місяць заробляла значно менше – 28 тисяч гривень. А очільник стоматполіклініки Василь Ришитюк отримував 25 тисяч гривень (фото, на жаль, не знайшли).

Зарплата головного освітянина Нововолинська, ексдиректора ліцею №1 Сергія Мороза, протягом минулого року становила майже 26 тисяч гривень в місяць.

У міського голови Бориса Карпуса заробітна плата нижча, ніж у директора міської лікарні. Мер у 2023 році отримував в середньому 44 тисячі гривень.

Керівниця КП «Нововолинськ теплокомуненерго» Вікторія Герасимик, яка лише другий сезон на цій посаді, у 2023 році заробляла 31 тисячу гривень заробітної плати.

Директор КП «Нововолинськ водоканал» Богдан Мигович, який теж не так давно замінив багаторічного Володимира Озімчука, отримує на рівні колеги з «тепла». Йому щомісяця надходило на зарплатну картку по 31 тисячі гривень.

Трохи нижче в зарплатному рейтингу – керівник Виробничого управління комунального господарства Олег Голян. Його дохід щомісяця 2023 року становив близько 30 тисяч гривень.

Значна різниця між вище згаданими керівниками та директорами ЖЕКів. Наприклад, директор УЖК-1 Микола Лукашук «на руки» отримував 18 тисяч гривень. На такому ж рівні колега Лукашука з УЖК-2 Тетяна Герез.

На приватних підприємствах Нововолинська ситуація з доходами керівників набагато краща. Вони переважно не охоче розповідають про рівень своїх заробітних плат. Так само більшість одностайні в тому, що на їх підприємствах бракує кваліфікованих кадрів. Хоч і готові достойно винагороджувати. Адже ТОП-менеджери повинні отримувати гідні заробітні плати, щоб утримувати на плаву підприємства, давати людям роботу та сплачувати податки.

Наприклад, керівники заводів ливарної галузі отримують 3-4 тисячі доларів на місяць. А це приблизно 114-150 тисяч гривень (якщо рахувати по 38 гривень за один долар). У харчовій промисловості заробітна плата керівника підприємства теж стартує від 3 тисяч доларів, тобто 114 тисяч гривень.

Ключові управлінці паперової промисловості в Нововолинську можуть заробляти навіть від 5 тисяч доларів – 190 тисяч гривень.

Попри немалі суми доходів, на місцевих приватних підприємствах спостерігається проблема з недобором кадрів на керівні посади. Залучення та утримання висококваліфікованих фахівців залишається важливим завданням для ефективного функціонування підприємств та розвитку міста.




коментарів: 14
    • Ніхто вам не буде нічого платити, бо ви просто так хочете. Спочатку – ідіть вчіться, потім ідіть працюйте, отримайте досвід, потім набийте кілька гуль, беріть на себе відповідальність хочаб за свій двір, чи будинок, а тоді зрозумієте, що варто працювати самим гне себе а не на роботі)))
      Бо ж платять за вміння та навички, а не за те що в когось зарплата вища за вашу ))

      • Да я, Вань, вивчилась! Тiльки я нi у тому дворi росла, щоб на тепленьке мicце взяли, як декого! А на курчак сам йди!

  1. щось дуже много і дурного. дали б якийсь документ, де це все зазначено , де за з врахуванням податків, де без.

    ато пальцем в небо. де підтвердження? і що таке публічні кошти???

  2. Та ще скинтесь грошенятами, та доведіть до толку дороги в місті, а то дороги як після обстрілу, вже не одному колеса як не погнуло, то взагалі повиривало, в кращому випадку якщо тільки прорізало шину. В місті не дороги а повний жах!!!

  3. Укрбізнесмени хочуть дати 6-8000 грн, і ходити з батогом, але рабів знаходити все тяжче.

  4. Нічого немаю проти таких зарплат, деякі вважаю навіть надто низькими. При цьому ІТР отримує зарплату таку ж як в двірника. Ось це і справді не справедливо. Молоді немає сенсу вчитись і здобувати якісь знання, оскільки можна піти продавцем працювати чи пройти курси манікюру і заробляти в рази більше, чим в державних і комунальних підприємствах на «престижній» посаді. Хлопці також не підуть на таку роботу. Потрібно щось змінювати…

  5. По Олегу Ш. окрема мова, але треба братися за стоматполіклініку, бо вже скільки років вона згідно документів ЗБИТКОВА і ДОТАЦІЙНА!

  6. а премії а відкати забули що пінціанери мають2600, а середня яка 7200? і плати за комунальні

  7. Всі коментарі нікчемні. Як і аноміми, що їх пишуть. Бояться назватися, трохи не вс*цикаються. Я знаю, що ви будете поливати мене – єдиного автора, котрий коментує ваші пости, смердючим брудом. Та мені наплювати. Старайтеся, підлизуйте, напружуйте прутня і мозок – може позбавитеся від енурезу. :)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота