<

Безпритульні собаки: чи є це проблемою для мешканців Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 18.02.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
2009
/ коментарів 11

На вулицях Нововолинська можна зустріти чимало безпритульних собак. На одну зі зграй чотирилапих звернула увагу жителька міста Софія та записала відео у соціальну мережу інстаграм.

«Та чи є це проблемою для мешканців?» , – думки читачів Інтернет-видання «БУГ» розділились, викликавши чималий ажіотаж.

Кількість безпритульний собак щороку збільшується, здебільшого через халатність самих людей. Безвідповідальне населення не стерелізує своїх улюбленців, а цуценят підкидають у різні райони міста.

Ця ж ситуація однотипна до осіб, які прилаштовують собі чотирилапого друга, проте, коли врешті награлись таким подарунком – покидають тваринок на призволяще.

Стерилізація безпритульних тварин

Чи винні у такому відношенні до себе безпритульні собаки? Ні. Міста України вирішують дану проблему по різному: одні стерилізують вуличних тварин, інші – будують для них притулок.

Нагадаємо, що у конкурсі на «Громадський бюджет-2022» здобув перемогу малий проект, головна мета якого, зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях міста та забезпечити спокій у суспільстві.

“Важко не погодитись з тим, що основна маса тварин попадає на вулиці завдяки горе-господарям і тим самим поповнюють армію безпритульних. Не секрет, що тварини стають агресивними в період сексуального голоду та коли вигодовують потомство”, – йшлось у описі до проекту.

ГО «Теплі лапки», залучившись допомогою влади, розробило нову програму, яка запрацює та забезпечить ефективне використання бюджетних коштів задля комфорту мешканців.

Думки нововолинців розділились

Мешканка Нововолинська Софія записала відео у інстаграмі, де звернулась до влади. За словами дівчини, гуляти містом моторошно через безпритульних собак.

“На вулиці гуляти моторошно через велику кількість диких собак, які кидаються на перехожих”, – йшлось у відео.

Дану публікацію засудила чимала кількість нововолинців, проте від читачів були й повідомлення, у яких люди ділились власним досвідом.

Повідомлення надісланні читачами у відповідь на публікацію даного відео:




коментарів: 11
  1. по селище ходить людина на неї кажуть Царь а біля нього бійцівська собака чорного кольору без намордника вже не одного покусала

  2. Агресивних бродячих собак , необхідно звичайно “усипити “. !
    А що робити з господарями “гав как ТВОРИВОМ ” ? Що не підбирає за своїми пітомцями на вулицях селищ та міст лайно ? А набридне , ВЕК з хати ?

    • ++++
      Не раз бачив картину виходить з собакою, стає за 5 метрів від під’їзду щоб собака пос*ала, і спокійно іде назад додому, і то нічого що в те гі*но можуть влізти діти і занести в підїзд і додому. А ще в європу одне з другим хоче. Тримаєш собаку – збирай за нею лайно, аюо хочаб ходи в поле за кілометр!!!

  3. Де програма міськради по боротьбі з бродячими собаками? Кошти на рекламні ролики і емблему нововолинська туристичного знайшли, а на це немає? Найкраща реклама бігає і кусає за ноги перехожих та душить курей.

  4. Скільки тут живу,жодного разу не кинулася собака.Хоч я прохожу біля них.не провокуйте і спокійно проходьте

  5. В нашому місті проблема безпритульних собак-це дійсно ПРОБЛЕМА!!!
    І питання не в тому чи вкусить чи не вкусить,а у тому що тих бідолашних собачок викидають господарі на вулицю з різних причин(награлися,немає фінансовоі можливості далі утримувати,або ж смерть господаря)
    Проста стерелізація нічого не дасть,бо вищеперечисленні причини поповнення рядів безпритульних собак будуть завжди
    Єдиний вихід це притулок для собак
    Там вони будуть у теплі,нагодовані,і у безпеці
    Усі інші потуги,такі як стерелізація-дурниця для замилювання очей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок