<

Безпечний Нововолинськ: мер рекомендував підприємцям придбати камери за свої кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 6.04.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
0
/ коментарів 7

Міська влада Нововолинська планує виділити кошти на закупівлю комплексу для обслуговування 128-ми камер. А от самі камери відеоспостереження Віктор Сапожніков просить встановити за свій кошт місцевих підприємців.

5-го квітня на зустрічі представників правоохоронних органів, підприємців та влади Віктор Сапожніков наголосив, що міськрада готова виділити порядку 100 тисяч гривень на комплекс для обслуговування 128-ми камер.

Суть проблеми полягає в тому, що для того, щоб забезпечити під’єднання до цієї міської системи відеонагляду, значну частину видатків мають понести саме підприємці. Їх добровільно-примусово попросили придбати камери за власні фінанси. Дві камери відеоспостереження, вартість яких 5 тисяч гривень, підключатимуть до серверу в поліції, на який гроші офіційно ще не виділили.

Якщо ж власник магазину чи будь-якого іншого закладу хоче отримувати запис з камер особисто для себе, то, відповідно, з кишені треба дістати трохи більше грошей – приблизно в два рази.

Людей обурила заява міського голови, мовляв, це для них невеликі кошти. Бо по-перше, представників бізнесу кликали на зустріч з мером вибірково і ніхто не розуміє, за якими критеріями проходив такий відбір. По друге, підприємцям, у яких є камери, вже кажуть, що вони “не підходять”. По-третє, їх повідомляють, що проводитимуться перевірки щодо встановлення камер.

Виконувач начальника поліції Андрій Ливин каже, що підприємці таку ініціативу підтримали і заперечує той факт, що мер міста зобов’язав закупити камери.

“Це було виключно прохання, а не зобов’язання. Вчора ми роз’яснили, що якщо ми не будемо всі разом дбати про безпеку міста, то й результату не буде.

На сесії, дасть Бог, приймуть рішення на виділення коштів на придбання комплексу. Ми можемо підключати камери, які вже є встановлені на магазинах, і додаткові. Щодо вартості, то це приблизно 5 тисяч гривень з розрахунку на дві камери.

Обстежили близько 200 об’єктів у Нововолинську, їх власників запросили на нараду. Встановлювати камери чи ні – це їхня особиста справа. Якщо не вистачить камер, ми поступово самі заповнимо цей комплекс за наші кошти.

Перевірка підприємців не проводитиметься”, – відзначив головний поліцейський міста.




коментарів: 7
  1. Нехай коптюк покашляє на камери! Стільки вкрав грошей з другом-мером, що на камери можна виділити.

  2. Цинічна порада цинічного мера. А хто не купить – допоможуть озвірілим крадіям, підкажуть куди безпечно лізти???????…..

    • Чому цинічна порада?Вбивство у барі.Якби була відеокамера,то:1.Криміналітет побоявся б заходити в бар,де є відеокамера.2.Якби вбивство таки відбулося,де є відеокамера,вбивцю можна скоріше нейтралізувати.Ви згідні?Думаю,що в тих місцях-бар,магазин,де мало місце пограбування чи вбивство ,потрібно обов’язково ставити відеокам.Громада повинна змусити власників цих небезпечних місць поставити відеокам.

  3. Той мер мав би спочатку звернутись до спеціалістів,розробити нормальний технічний поект.Камери потрібні для безпеки міста,а не магазинів.

  4. Ідея хороша. І якщо насправді потрібно було б купити камери, я як не підприємець купив би на багатоквартирний будинок. Але слушно підмітили, що потрібен професійний підхід і проект до цього. Я би не дав меру зробити нічого без професійного підходу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота