<

Батьки 10-річної Насті з Нововолинська благають про термінову допомогу: необхідно 100 тисяч доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 6.08.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
5094
/ 1 коментар

У 10-річної Анастасії Трофимюк напередодні Великодня виявили онкологічне захворювання – гострий мієлобластний лейкоз. Батьки дівчинки швидко кинулись на її порятунок. Зараз за життя Насті боряться медики у Туреччині.

Від початку літа в туристичній Анталії маленька українка з Волині лише споглядає на море з вікна палати турецької лікарні. У десятирічної дівчинки виявили рак крові. В Україні її не змогли вчасно забезпечити лікуванням, нарікають батьки. Тож вирушили за кордон, повідомляє “5 канал”.

За місяць Насті повинні зробити трансплантацію кісткового мозку. Її вартість – понад 100 тисяч доларів. Родина Трофимюків звертається по допомогу. Адже саме завдяки українцям дівчинка вже змогла пройти дороговартісну хіміотерапію.

Десятирічна Настуся старанно виводить пензликом кожну лінію. Пише ікону Архангела Михаїла – переможця у битві з нечистю. Дівчинка переконана, вона також здолає рак крові.

«Мене навчила мама малювати, я розмальовувала і малювала», – каже Анастасія Трофимюк.

Наприкінці квітня через раптову температуру і слабкість у Насті взяли аналіз крові. Коли родина Трофимюків почула діагноз – гостра мієлоїдна лейкемія – мерщій із Волині приїхала до столичного Охматдиту.

«Прийшов лікар. Сказала, що, на жаль, зараз у відділенні на четвертому поверсі немає місць. Що потрібно почекати. Ми зрозуміли, що потрібно діяти. Щось робити. Тому що бластні клітини ділилися дуже швидко в Насті. В неї при надходженні в Охматдит було 18%. При виписці в неї було вже 53%», – наголосила мати Анастасії Юлія Трофимюк.

Попри прострочений закордонний паспорт Насті та відсутність того дня у продажу квитків до Анталії, батьки дівчинки терміново здали тест на коронавірус і вирушили до аеропорту. І далі сама доля почала допомагати, переконана Юлія. Таксист привіз результати тесту, працівники паспортного столу за годину зробили новий документ. А пілот літака, коли помітив жінку у сльозах, просто не зміг пройти повз.

«Сльози в очах, і це помітила людина. У формі проходив мужчина і запитався, що сталося. Я йому пояснила. Він сказав, що зачекайте декілька хвилин. Зараз я вам спробую чимось допомогти», – пригадує мати Анастасії Юлія Трофимюк.

У Туреччині Настя почала проходити перший курс хіміотерапії. Його вартість – майже 20 тисяч доларів. Ці кошти в родини були. А ось на три наступних курси назбирати допомогли українці.

«Розпочався третій курс хіміотерапії. Моліться за мене. Хештег – здорова та сильна», – каже Анастасія Трофимюк.

Нині родина Трофимюків знову просить допомоги. Адже лікарі констатували: без трансплантації кісткового мозку – не обійтися. До вересня треба назбирати понад 100 тисяч доларів.

«Тому ми звертаємось по допомогу знову і знову. Тому що ми мусимо боротись», – наголосила Юлія Трофимюк.

Вже два місяці минуло відтоді, як Настя прилетіла до Анталії. З вікна лікарні видно узбережжя Середземного моря. Утім дівчинка навіть і не мріє в ньому поплавати до завершення лікування. Нині – понад усе хоче повернутися до рідного Нововолинська. Щоби обійняти дідуся з бабусею та рідних сестричок.

«Я постійно думаю за Настеньку. Постійно молюся за неї», – розповідає сестра Анастасії Марія Мацієвич.

Допомогти 10-річній Насті можна за реквізитами:

ПриватБанк 5168742729599427 Трофимюк Юлія Михайлівна (мати дівчинки)




один коментар
  1. Прикро що ви з 5-го каналу це дізнались, багато Нововолинців чим можуть допомагають та й вся Україна, батьки в розпачі, розпродали все що змогли, ще й будинок просять купити..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця