<

Басейн у підвалі, відсутність документів: жителі новобудови обурені халатним відношенням відомого у Нововолинську «забудовника»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 6.08.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
9153
/ коментарів 10

Люди, які придбали квартири у житловому комплексі «Європейський двір», що знаходиться за адресою – вулиця Львівська, 10, зіткнулись з справжнім шахрайством представника забудовника.

28-го листопада 2017 року офіційно презентували житловий комплекс. У новобудові – 24 квартири, на сьогоднішній день заселені лише 8. Забудовник – інвестор з Тернополя, однак усіма питаннями по будівництву займався депутат Нововолинської міської ради – Роман Чорний.

Будова оформлена на підставну особу Молотка Степана Богдановича, стверджують мешканці. Для вирішення проблем, власники квартир не знають до кого звернутись по допомогу.

Проблеми із газопостачанням та відсутність документації

На будинок не мають змоги оформити ОСББ, бо він зданий в експлуатацію з порушенням норм: немає проєкту забудови, відсутні документи на газопостачання, газова труба не відповідає нормам, нарікають люди. Крім того, будинок не знаходиться на балансі жодної УЖК.

«Для котлів не вистачає газового тиску, немає потужності. І це тільки проживає 8 сімей, а що буде, якщо заселяться всі квартири. На другому поверсі у жителів будинку зникає газопостачання», – розповідають БУГу.

ТОВ “Волиньелектрозбут” шантажує мешканців відключенням світла – забудовник не сплачує борги

За світло власники квартир платять як юридичні особи – як за промисловий об’єкт, бо будинок не стоїть на балансі, як житловий, розповідають жителі. Представник забудовника вимагає в людей платити також за спільне освітлення – території житлового комплексу, коридорів та підвалу, що є комерційним приміщенням.

«2 роки ми платили за світло житлового комплексу, що будується біля “Рідного краю”. Все йшло на один лічильник, бо вочевидь так домовився Чорний. Так, ми платили, як мешканці – по 1,60 гривень за кіловат, але коли дізналися за такі схеми, сказали, що не будемо сплачувати. Нас перевели на оплату, як підприємців – по 3,50 грн за кіловат», – розповідають люди.

Затоплене підвальне приміщення, грибок на стінах

Дренажні колодязі, що збирають дощову воду – розташовані вище рівня підвалу. Після дощів тут постійні потопи. На стінах поширюється грибок. Люди говорять, що будинок вже починає руйнуватися. А воду вони змушені викачувати самостійно.

“Людина купила комерційне приміщення, заплативши 17 тисяч. Сьогодні тут справжній «басейн». Хоча перед тим був зроблений ремонт і планувалося відкрити магазин”.

Мешканці житлового комплексу “Європейський двір” запитують: «Хто буде нести відповідальність? Хто приймав будинок з порушеннями? І хто буде їх виправляти?».

Виникає також питання, хто прийняв в експлуатацію у 2017 році такий будинок і чи перевірили дотримання всіх норм.




коментарів: 10
  1. “Здан в эксплуатацию” . А кто его принял в эксплуатацию с нарушениями .

  2. Не переживайте, дочка Сторонського там не живе. Ось так і поширюються чутки.

      • Я реаліст). І я власне завжди перевіряю і дивлюсь на те що я купую. А тут випадок халатності та неуважності за яку тепер і розплачуються. Де ж тут зло? )).

  3. А ще біля базара хотіли теж набудувати, згадайте хто за це агітував, бігав і обіцяв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота