<

Справа активіста Бідзюри проти Нововолинської міської ради прийнята до судовго розгляду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:15 | 30.09.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

29-го вересня у Нововолинському міському суді розглядався адміністративний позов Анатолія Бідзюри про визнання незаконним та скасування рішення Нововолинської міської ради в частині затвердження першим заступником міського голови Андрія Сторонського та об’єднання у штатному розписі посади секретаря міської ради і першого заступника міського голови в одну посаду “Перший заступник міського голови, секретар міської ради”.

Анатолій Бідзюра вважає, що Андрій Сторонський незаконно поєднує посаду першого заступника міського голови й секретаря міської ради і це суперечить Закону України про місцеве самоврядування (стаття 50, пункт 2).

Відповідачами у даній справі є Нововолинська міська рада, міський голова Віктор Сапожніков та секретар міської ради Андрій Сторонський.

Зауважимо, що згідно рішення сесії Нововолинської міської ради № 2/5 від 12-го листопада 2015 року Андрій Сторонський одночасно займає дві посади.

Справу розглядає суддя Микола Ушаков. Інтереси позивача, тобто Анатолія Бідзюри, представляє адвокат, призначений Центром безоплатної правової допомоги, Михайло Колесов. Представником відповідачів являється Тетяна Антонюк (працівниця міської ради, начальник відділу з правової роботи).

Перед початком засідання Бідзюра зазначив, що якщо Сторонський самостійно відмовиться від однієї з посад, позов до суду від його імені скасується. Це було так званою пропозицією вирішити все у мирний спосіб. Але у відповідь представник відповідачів зазначила, що Андрій Сторонський не сам призначив себе на посаду, тому й не може раптово від неї відмовитися.

dsc08904
dsc08923
dsc08925
dsc08942

Представник відповідача заявила клопотання на підставі кодексу адміністративного судочинства, статті 99, що позов до суду недоцільний, враховуючи те, що від моменту оприлюднення інформації про призначення Сторонського першим заступником міського голови та секретарем міськради на відповідному офіційному сайті Нововолинської міськради минуло вже шість місяців, тобто обвинувачення не вчасне (дата публікації про дане рішення припадає на 23 листопада 2015 року). Адвокат Бідзюри поставив у суді зустрічне питання, чи було проінформовано про факт призначення на посаду в друкованому ЗМІ, наприклад, у місцевих газетах. Відповіді не прозвучало.

Суд заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи прийшов до висновку, що у задоволенні клопотання представника відповідачів слід відмовити з тих підстав, що на думку суду строк звернення до суду позивача Бідзюри слід обчислювати з моменту отримання ним копії оскаржуваного рішення, тобто 26-го червня.

За кілька хвилин після перебування у нарадчій кімнаті суддя Микола Ушаков ухвалив рішення прийняти справу до судового розгляду та зобов’язати відповідачів надати Нововолинському міському суду належним чином засвідчені копії рішення Нововолинської міської ради № 2/1 від 12-го листопада 2015 року “Про вибори секретаря міської ради сьомого скликання” та № 2/6 від 12-го листопада 2015 року “Про склад виконавчого комітету міської ради сьомого скликання та затвердження заступників міського голови та керуючого справами”, а також надати інформацію про посадові обов’язки секретаря міської ради першого заступника міського голови Андрія Сторонського.

dsc08946
dsc08945




коментарів: 5
  1. Поважаю Бідзюру, сил йому та натхнення.
    Позахапували по дві-три посади, сидять по тим кабінетам та нічого не роблять.Плювати хотіли на закони та на те, що молодь не має роботи.
    Я перепрошую, а в який час пан Сторонський практикує у відділенні урології? У нічний?

    • Це ви цікавитесь, щоб у той час не трапити до нього в пацієнти? Дуже мудре рішення!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота