<

Адміністрація лікарні – ніби окреме царство, яке живе своїм життям, – ексзавідувачка дитячим відділенням Нововолинської ЦМЛ Олена Магомаєва-Варга

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:02 | 23.08.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
526
/ коментар 21

Останні події у Нововолинській центральній міській лікарні набрали розголосу і наробили галасу. Почалося все із заяви лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва щодо порушення санітарно-епідемічного режиму, пов’язаного із пандемією коронавірусу. Підтримала його і колишня завідувачка дитячим відділенням НЦМЛ Олена Варга. 23-го серпня вона дала відповідь на коментар заступника директора з медичної частини Олімпіади Галас в свою сторону.

Педіатр Олена Магомаєва-Варга зазначає, що їй небайдужа доля лікарні і говорить, що майже всім працівникам “закривають рот” і не дають висловити свою думку.

“Якщо вам не байдужа доля нашої лікарні та її хороше і перспективне майбутнє – не мовчіть, не бійтеся і говоріть відкрито всю правду, бо “один в полі не воїн”, – заявляв Магомед Магомаєв після зустрічі 21-го серпня адміністрації Нововолинської лікарні із хірургом у стінах міськради. 

Свою підтримку медику висловлює лікарка-інфекціоністка, педіатр, яка свого часу займала посаду завідувачки дитячим відділенням Нововолинської ЦМЛ Олена Варга.

Попри те, що Магомад Магомаєв – перш за все батько Олени Варги і вона висловлює йому підтримку, що нормально, та лікарка запевняє, що причина не в цьому. Вона зсередини знає, як це працювати в НЦМЛ, адже займала посаду завідувачки відділенням. Та, як зазначає, пішла з лікарні в першу чергу через важку психологічну атмосферу.

“Шановні колеги! Підтримайте хороші та позитивні зміни в НЦМЛ і допоможіть нарешті завершити цей бардак у лікарні! Треба діяти, а не боятися”, – писала лікарка на своїй сторінці у фейсбуці.

Під її дописом з’явився коментар заступника директора з медичної частини КНП “НЦМЛ” Галас Олімпіади.

“Не треба власні проблеми, особисті виносити на загал. Етика і деонтологія – Вам такі поняття відомі? Якщо Ви лікар, фахівець, то працюйте і допомагайте людям, у Вас це ніби получається. А Ваша близька людина зараз під канабісом політики, будьте вище цього. Медики- повинні бути вище політики, не марайтесь в цьому дєрьмі. Уж Вас то ніхто не обідив, можна сказати гойдали Вас, як Вам було зручно,так і робилося. Тільки є люди, яким роблять добро, то вони порядні, а є такі, яким скільки не роби- будеш ніхто. Ваші особисті проблеми – не є проблемою інших. Якщо не допомагаєте, то хоч не заважайте. Ви ж як казали- де більше платять, там і роблю- платить більше НСЗУ сімейникам, ось Ви і ринулися туди, а тепер з пантелику збиваєте тих, хто працює ночами, днями, в пологовому, чергує, реанімує, а не в кабінетику сидить і щеплення робить”, – написала Олімпіада Галас (повний текст – на скіріні).

Олена Варга, у свою чергу, відповіла на коментар Олімпіади Галас. Подаємо текст без змін.

Лист-відповідь заступнику директора з медичної частини КНП «НЦМЛ» Галас Олімпіаді Миколаївні!

“Шановна, Олімпіадо Миколаївно, з Вашої сторони не порядно і низько переходити на “особистості”! З самого дитинства я росла у стінах нашої лікарні, потім з 2009 року прийшла на роботу в НЦМЛ і знаю усі проблеми з середини. Мої батьки присвятили лікарні і благородній справі – роботі лікаря основну частину свого життя.

Лікарня для нас, як другий дім. Я завжди з повагою відносилася і відношуся до кожного працівника НЦМЛ! Мені доводилося працювати у двох колективах нашої лікарні і всі вони для мене рідні, люблю і поважаю всіх! Не зважаючи на те, що я не працюю на даний час у лікарні, її проблеми є і моїми проблемами! І це аж ніяк не стосується мого батька, відомого і реально хорошого лікаря і фаната своєї справи Магомаєва Магомеда Джамбулатовича!

Мені боляче дивитися на те, що відбувається у стінах НЦМЛ, бо як і інші працівники лікарні знаю всі ці проблеми, складну ситуацію і важку морально-психологічну атмосферу.

Цитата з Вашого коментаря: “Етика і деонтологія- Вам такі поняття відомі? “.

Олімпіадо Миколаївно, вони мені не просто відомі, я з ними живу!!! А ось щодо керівництва лікарні і їх етичного і культурного відношення до своїх працівників – я далеко сумніваюся!!!! І всі це знають!!!!

Цитата з Вашого коментаря: “Тільки є люди, яким роблять добро, то вони порядні, а є такі, яким скільки не роби – будеш ніхто.”

Ось це Ви точно підмітили!!! Керівництво лікарні є прикладом цього! Ви навіть не вмієте і не можете подякувати людям за багаторічну співпрацю, які розраховуються з роботи. Що правда,то правда!!!! Ви самі це підтвердили!

Цитати з Вашого коментаря: “Ви то, кому маєте завдячувати,що зрушолась з міста і почали розвіватись, почали приватну практику”.

Точно,що не керівництву лікарні і не особисто Вам! Це звучить смішно і низько з Вашої сторони!!! В першу чергу, я завдячую своїм батькам і собі! Ми самі будуємо своє життя!!! А от з Ваших слів виходить,що Ви завдячуєте Морозу В.В. за свою приватну практику!!! Сміх та й годі!!! Оце розсмішили людей!!!

Цитата з Вашого коментаря : “Медики- повинні бути вище політики, не марайтесь в цьому дєрьмі”.

Я з Вами згідна на всі 100% – Медики мають бути вищеее!!!! Але наша адміністрація не рахується з медиками,більшість із них принижує,зневажає і не цінує!!! І це теж знають всі хто працював чи працює в лікарні! І політика тут ні до чого!

Цитата з Вашого коментаря: “А Ваша близька людина зараз під канабісом політики,будте вище цього.”

Мій батько ніколи не був і не є під канабісом політики!!! Він завжди за порядність і справедливість!!! І всі працівники лікарні це добре знають!!! А ось керівництво нашої лікарні протягом багатьох років тримається у тому ж основному складі завдяки КАНАБІСУ ПОЛІТИКИ!!!! І це теж всім добре відомо!!!

Цитата з Вашого коментаря: ” Виж як казали- де більше платять ,там і роблю- платить більше НСЗУ сімейникам,вот Ви і рінулися туди, а тепер с толку збиваєте тіх,хто працює ночами,днями,в роддомі,чергує, реанімує,а не в кабінетіку сидить і щеплення робить.”

По- перше, я пішла з лікарні в першу чергу через важку психологічну атмосферу, по-друге, люди ходять на роботу не для вигляду, а щоб працювати і заробляти гроші,так було, є і буде у всьому світі, так робите і Ви, по-третє, прошу не ображати працівників ПМСД, вони, перепрошую – не тупіші за Вас, а по-четверте, Ви напевно забули те як я і мої колеги та інші медпрацівники нашої лікарні – днювали і ночували, реанімували і часом жили у дитячому відділенні, по першому дзвінку летіли серед ночі, вихідних і навіть, під час відпустки у лікарню на допомогу хворим!!!

Ось це ви мене так “гойдали”,як Ви сказали : ” Уж Вас,тл ніхто не обідив, можно сказати гойдали Вас, яу Вам було зручно,так і робилося.” ?!?!?!

Щиро Вам за це вдячна!!! Людина ніколи не залишить хороше місце роботи! Адміністрація лікарні – це ніби окреме царство ,яке живе своїм життям і далеко не хоче вникати у реальні проблеми ,прислухатися до прохань і звернень своїх підлеглих і так триває роками. Часом керівництво лікарні,навіть,не підпускає до себе своїх працівників по робочим і терміновим питанням, їм доводиться в черзі годину стояти,поки їх може приймуть і вислухають… Це повна зневага!!! Коли працювала в інфекційному відділенні і роками майже все відділення тримала на собі,цього ніби то ніхто не бачив…(замість 10 пацієнтів, лікувала 20).

Коли була на завідуванні у дитячому відділенні доводилося вирішувати проблеми і питання, які мали б вирішувати головний лікар з начмедом!

  • Коли немає чергових лікарів, щоб надавати цілодобову невідкладну допомогу дітям, бо замість 4 лікарів є 1 або 2 – тобі кажуть – “Самі чергуйте, забезпечуйте це ж ваше відділення”, коли щоб відправити важку дитину в область треба чекати 1 годину, а часом і довше поки адміністрація лікарні дозволить з собою зв’язатися і нарешті щось вирішити, а не раз доводилося і самій це вирішувати і чесно Вам скажу, без Вас такі питання переводу і надання медичної допомоги вирішувалися набагато легше і швидше!
  • Коли в кабінеті чергового лікаря роками побите вікно заклеєне скотчем і дує з усіх сторін (а я не раз зверталася,писала рапорти і просила відремонтувати це і зробити порядок), коли у дитячому відділенні немає кисню для надання невідкладної допомоги,коли черговий педіатр живе у відділенні і розривається між всіма відділеннями, бо в нас у лікарні діти це часто “проблема” тільки педіатрів і нікому до них діла нема,але вже і тих педіатрів теж катастрофічно не вистачає ,хоча їх і не вистачало…
  • коли у лікарні замість двох неонатологів є один єдиний і з якою теж ніхто не рахується, яка живе у пологовому… коли черговий лікар після інфекційного відділення оглянувши дітей,які ймовірно є “заразні” має іти у пологове відділення – це хіба нормально…???
  • Коли зараз в час пандемії дітей з тривалою гіпертермією замість того, щоб покласти у спеціалізоване інфекційне відділення, кладуть у дитяче – не пристосоване для цього, у малюкові палати (для новонароджених) при чому що ці палати не ізольовані – а у відділенні лежать інші діти і є лише один коридор,один туалет і одна медсестра і одна санітарка,які мусять виконувати свою роботу у всьому відділенні і без спецодягу заходять до цих дітей з гіпертерміями, а це Ваше розпорядження Олімпіадо Миколаївно! Я це знаю ,бо сама таку дитину скеровувала нещодавно в інфекційне відділення, але за Вашим розпорядженням вона була госпіталізована в дитяче!
  • Коли майже всім працівникам лікарні “закривається рот” і не дають висловити свою думку, а якщо щось не так – розраховуйтесь або догана.

Ось як у нас в лікарні адміністрація вирішує проблеми і цінує свої кадри!!!! Майже всі молоді спеціалісти, а в першу чергу педіатри, які прийшли до нас на роботу – розраховувалися, або чекали, коли закінчаться ці 3 роки , які вони мали відробити на державу і теж втікали з НЦМЛ. Я і досі з ними спілкуюся і повірте, ніхто з них не пошкодував, що пішли з нашої лікарні і в першу чергу через відношення,зневагу адміністрацією лікарні до цих молодих спеціалістів.

У нас, на жаль, не цінують хороших працівників…!!!! Я можу тут багато чого сказати в плані роботи, допомоги і відношенні адміністрації лікарні до своїх підлеглих… Я проти Вас особисто нічого не мала і не маю, шановна Олімпіадо Миколаївно! Мені не приємна вся ця ситуація у лікарні, мені вона болить!!! Проблема медицини є у всій країні, але кожен на місцевому рівні або спрощує їх, або ще більше посилює і створює нові,а у нас на жаль – прийдеш в адміністрацію лікарні з однією проблемою,а вийдеш з новими десятьма… А що стосується ПМСД – Олімпадо Миколаївно,повірте , керівництву НЦМЛ є чому повчитися у головного лікаря ПМСД Попіки О.О. і начмеда Корзонюк Л.В. щодо управління та хорошого відношення до своїх працівників. На даний час я особисто маю з чим зрівняти!

Я звертаюся до адміністрації лікарні – Шановні,шануйте і поважайте своїх працівників! Прислуховуйтесь до них,цінуйте і підтримуйте!!!! Пам’ятайте – треба завжди залишатися людиною!!! Сьогодні ви директор,а завтра ні, таке життя… А людиною треба бути завжди!!! Я і моя сім’я за те,щоб у нашому місті була реально хороша лікарня,де буде комфортно і працівникам і пацієнтам!!!! Нічого особистого! І я думаю всі хто зі мною працювали підтвердять мої слова і підтримають!”

Фото на головній – із сайту Нововолинськ.com.ua.




коментарів: 21
  1. Нажаль,тільки сміливі можуть це донести до мас.Решта спостерігачі.От нехай хтось,а ми тоді з вами.Вам сили і терпіння,правда на вашому боці.А прстосуванці завжди були і будуть.

  2. Родина Магомаєвих – це дуже чесні та порядні люди, професіонали своєї справи, які люблять людей та свою роботу. Підтримую Джамбулатовича і Варгу на 100%, нашим лікарям у них ще вчитись і вчитись. Адміністрація лікарні повинна їм низько вклонитись і вибачитись замість того щоб поливати брудом.

  3. Олімпіада Миколаївна Галас – місцева висока посадовиця (прирівнюється до державної) не знає державної мови! Сором. Невже не можна було вивчити за стільки років перебування в Україні?

  4. Зі слів пані Галас НЦМЛ майже передова лікарня країни. Смішно слухати. Насправді завдяки “злагодженій роботі” адміністрації лікарні та при “підтримці” мерії, за якістю наданих послуг НЦМЛ може конкурувати хіба що з сільським ФАПом.

  5. До речі, а чому Мороз морозиться від надання коментарів? Мабуть манія величі не дає “заслуженому лікарю” знизійти до смердів і прокоментувати свою бездіяльність.

  6. Дискусія з Вами не матиме кінця. Медичний працівник -це сильна людина, а Вам було важко, то і визнайте це. Черги із лікарів педіатрів не стоїть на працевлаштування. А коли потрібно було з чергуваннями своїм колегам помогти, то Ви і Ваша колега, самоусунулись.Ви рахували , що це справа інших. Не буду витрачати час на баталії, у Вас вільного часу більше то і пішіть. А вот те, що обстановка в колективі була не здорова, то це не без вашої спільної заслуги.

    • По-моєму питання кадрів це справа саме адміністрації. Так що зробила адміністрація щоб кількість медперсоналу була достатньою? І, як одна з працівників адміністрації, скажіть відверто яку суму на даний момент потрібно заплатити щоб бути прийнятим на роботу? Яка такса на лікаря, на медсестру? Може досить. Пожалейте мешканців міста, вони заслуговують кращих керівників лікарні.

    • В нашій лікарні повний бардак і це всі бачать, а причина цього бардака – бездарне Морозове керівництво. Його давно вже пора міняти на професійнішу і поряднішу людину.

    • Ви слушно зауважили,що дискусія з Вами немає сенсу!І взагалі з Вами у дискусії ніхто не вступав і не збирається.Вам чітко дані відповіді на ваші коментарі і запитання!Вам добре відомо,що і педіатри і медсестри звертались з приводу працевлаштування у НЦМЛ,але їм висувались такі умови,що вони розвертались і йшли геть. Зараз вони прекрасно працюють в інших лікувальних установах області,і не тільки і не жалкують про це.До Вашого відома,їх можна знайти і вони це підтвердять. Щодо чергувань – останній наказ,який з Вашої ініціативи,виданий у лікарні суперечить Кодексу Закону Про Працю і шкодить здоров’ю медпрацівників.Щодо морально – психологічного стану у відділеннях,де ми працювали,мені приємно зазначити,що медпрацівники дуже шкодують,що ми пішли з роботи.Вони це можуть підтвердити,і я горджусь цим і щиро їм за це вдячна,бо кожного з них люблю і поважаю.Знайте,чим більше ви будете нас оббріхувати,тим більше будете наражати себе на супротив медпрацівників і мешканців міста.Я дуже рада,що у ці вихідні Ви плідно працюєте аж до пізнього вечора,бо раніше у будні дні по робочих питаннях в позаробочий час
      з Вами неможливо було зв’язатися,а у вихідні дні – тим більше. Хай Вам щастить!

  7. Родина Магомаєвих завжди була професіоналами і чуйними людьми!Якби такі були всі! А на рахунок тяжкої психологічної атмосфери,то це там давно.Зневага до персоналу і пацієнтів.З кожним роком тільки гірше.Пора зміни і молодим дорогу.Де діваються благодійні?Рідко відвідую НЦМЛ,але те що було 20 років,те саме і зараз.Там зайдеш,то ще більше захворієш.

  8. А на рахунок тяжкої психологічної атмосфери,то це там давно.Зневага до персоналу і пацієнтів.З кожним роком тільки гірше.Пора зміни і молодим дорогу.Де діваються благодійні?Рідко відвідую НЦМЛ,але те що було 20 років,те саме і зараз.Там зайдеш,то ще більше захворієш.

  9. Навіщо витрачати свій час і свої нерви на ці переписки…!?Нічого не зміниться….поки не зміниться усе керівництво лікарні…а мені здається що воно ніколи не зміниться!)Тому давайте не будемо ображати один одного бо це не гарно! Кожна з вас хороша людина і лікар по своєму…! А це все робочі моменти…Ваше здоров’я , ваші нерви, над усім цим не зроблять лекше нікому з вас! Просто по бережіть себе …

  10. Дякую родині Магомаєвих за громадянську позицію, стійкість та непідкупність. На таких ще тримається медицина. Бо завтра чинуші і начальники не матимуть до кого втрапити, як припече- залікують до ….

  11. Підтримую Вас, пані Олено! Спасибі Вам, Вашій родині, всім Лікарям, які реально служать людям!!! (Таких дописів від пані Олімпіади не чекала). Без сумніву, що розвело керівництво лікарні – те й має. І ніхто мені не доведе, що риба не гниє з голови.

  12. Пані Галас ще совість дозволяє щось писати в свій захист((( Хоча, яка совість…
    Сумно дивитись на це все… Ви дійсно хороших спеціалістів зїсте, бо мають свою, СПРАВЕДЛИВУ думку… а от підлабузники завжди потрібні, то вони й залишаються.
    Краще не пишіть більше нічого, майте хоч трохи Бога в серці…
    Магомаєвих після цього всього ще більше поважати стала, і як спеціалістів, і як людей, дякую, що не мовчите у куточку!

  13. Чому до виступу Магомаєва ковідних хворих привозили в “семиетажку”, а після виступу везуть в інфекційне відділення? Чому, коли сьогодні мала бути чи була перевірка по ковіду, то навіть поліція стояла біля інфекції і пані Галас бігала там, а в минулі дні близько такого не було? Чому вчора, у вихідний день, були відчинені двері гоовного входу до адміністрації лікарні? І таких “чому?” є багато.

  14. Я поважаю родину Магомаєвих, кажуть вони чисту правду!Я сама працювала в НЦМЛ -це був кошмар, який простій людині не поясниш, зрозуміє тільки медик.Нестерпні умови праці, зарплата копійки,часто медикам ставало погано на робочому місці від того, що 1 працівник виконував роботу за трьох.Коли ти сутками без передиху рятуєш життя іншим, а сам в обморок падаєш, бо начальство поставило тобі такий графік, а якщо тебе щось не влаштовує, то розраховуйся.Як можна працювати у нашій лікарні, як до тебе ставляться як до бидла. Слава Богу ,що ще остався працювати в лікарні такий лікар як Магомаєв, профессіонал своєї справи, який має честь і совість і не боїться висловлювати правду.

  15. Риба гниє з голови… А наші голови скільки часу при владі? Правильно, люди! Наша риба вже давно згнила!! І чесні, сміливі, хороші спеціалісти не витримали того смороду – пішли… З власного досвіду знаю, що толку нуль від звернень до “владців” наших. Регалій тільки понавішували невідомо за які заслуги. Сором!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя