<

Нововолинські ліцеї №6 та №8 незабаром можуть отримати імена на честь героїв, що навчались у даних закладах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 28.01.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1673
/ коментарів 5

У Нововолинську дві школи можуть отримати імена героїв України – ліцей №6 може стати імені Сергія Байдовського (герой Небесної Сотні), а ліцей №8 – Вадима Демчука (герой-«кіборг» у бою за Донецький аеропорт).

Тему було піднято на Громадській раді ще минулоріч з ініціативи спілки АТО і спілки родин загиблих.

Керівник спілки родин загиблих Володимир Демчук зазначив, що дане звернення буде виконано після проведення громадських слухань у школах.

“Пообіцяли, що звернення буде виконано. Після переіменування Володимир-Волинського району проведуть громадські слухання у даних навчальних закладах. Адже потрібна згода батьків, а також затвердження управління освіти міста”, – розповів Вадим Демчук.

Директори ліцеїв №6 Роман Івановський та №8 Олег Янюк підтримали дану ініціативу, проте потрібно дочекатись переіменування Володимир-Волинського району до якого належать дані навчальні заклади.

“Сергій Байдовський та Вадим Демчук навчались у наших школах №6 та №8. До нас звернулись активісти, що підтримують цю ідею. Коли процедура переіменування району пройде, тоді ж відбудуться громадські слухання щодо отримання імені навчальним закладам”, – додали деректори.

Сергій Байдовський навчався у Нововолинській школі №6. Активіст Євромайдану, рядовий Українського реєстрового козацтва. Убитий снайпером 20-го лютого 2014 на вулиці Інститутській у Києві. За суспільним визнанням є в числі «Небесної сотні» та Героєм України.

Вадим Демчук навчався у Нововолинській школі №8. учасник війни на сході України, сержант Збройних сил України. Лицар Ордену «За мужність» III ступеня, Почесний громадянин Нововолинська. 20-го січня під час вибуху нового терміналу Донецького аеропорту зник безвісти. Лише в червні 2015 року полеглий герой був упізнаний за аналізом ДНК.




коментарів: 5
  1. Героям слава, Багато захисників там загинуло,і з кожної школи неодин .. .Розумієте? (

  2. Щось тут не те. Таблички 4 а ім’я одне буде. На мою думку доцільніше буде облаштувати сквери і парки по місцю, де проживали герої та назвати їхніми іменами. З усією повагою до загиблих, але навчальний заклад загального користування не повинен носити ім’я одного єдиного учня.

  3. А як же Павло Попов зі школи #4?? Не герой хіба? Чому його не згадали???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок