<

400 тисяч гривень на пільгові перевезення до дач – мало, додамо ще 250, – Сторонський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 28.04.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1
/ коментарів 13

На початку року з бюджету Нововолинська заклали 400 тисяч гривень на компенсацію пільгових перевезень до дач, депутати міськради підтримали це рішення. Як повідомив заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський, на наступній сесії розглянуть пропозицію додати до цієї суми ще 250 тисяч.

“Зараз ми подивилися, що це вкрай мало і будемо пропонувати на наступній сесії додати ще 250 тисяч гривень”, – відзначив Андрій Сторонський на засіданні громадської ради при міськвиконкомі 27-го квітня.

Відтак, 650 тисяч з міського бюджету влада планує виділити на пільгові перевезення до дачних масивів. Крім того, як зауважив начальник відділу транспорту і зв’язку Нововолинського міськвиконкому Юрій Коцура, відшкодування за пільги у Нововолинську здійснюється тільки для перевізників, які мають маршрути на дачі.

Турботу про пенсіонерів-дачників Сторонський пояснив наступним чином:

“Ми чудово розуміємо: якщо зараз ті, хто їдуть на дачні масиви, платитимуть, то дачі нерентабельні стануть. Бо проїзд туди й назад майже 10 гривень коштуватиме. Кожен день платити пенсіонеру буде сутужно, тому, як нам не важко, все ж таки вирішили фінансувати”.

У вираз “рентабельність дач” нововолинські чиновники заклали трохи популізму, адже відомо, що пенсіонери на місцевих виборах не так голосуватимуть за мера, як за пільговий автобус. І для чого хвилюватися за рентабельність масиву “Прикордонник”, який не відомо кому належить – Литовезькій ОТГ чи Нововолинську? До того ж і сам Віктор Сапожніков згадував, що закон забороняє міському голові проводити тендери між населеними пунктами.

Нагадаємо, що мер Нововолинська неодноразово говорив про те, що якщо реєстрація масиву “Прикордонник” буде в Литовежі, то приміщення на проведення зборів дачників безкоштовно він не надаватиме, а пільговий транспорт припинить їздити на дачі.

Тим часом у Нововолинську тривають дискусії щодо якості надання транспортних послуг, прибирання в маршрутках. Начальник відділу транспорту і зв’язку Нововолинського міськвиконкому на засіданні громадської ради навів приклад тарифів у польському місті Холм, де вартість проїзду вартує 4 злотих за 20 хвилин по місту і, відповідно, якість обслуговування там набагато краща. Він уточнив, що на наші гроші – це 20 гривень. Проїзд по місту в Нововолинську коштує 3 гривні.




коментарів: 13
  1. Чує матюгальник, свою ганебну, примусову відставку – то й не шкодує Ваших же грошей на проїзд до Ваших дач. Недовго залишилось.

    • Анатолю, шановний друже, не треба тобі за всіх нововолинців розписуватися! Нововолинці, особливо пенсіонери та ветерани, щиро вдячні пану Сторонському за турботу про старших людей!

      • а потім такі прибацані як ти пенсіонери і голосують за сапога і інших. пофігу що вони пілять бюджети як тільки можуть зі своїми друзями як коптюк та інші.
        головне що автобус безкоштовний є. оце зробили вони багато.
        була б моя воля, я б в усіх пенсіонер забрав право голосу. бо голосують потім вони не головою, а автобусом за 3 гривні. а молодим потім живи в цьому місті.

        • Оце і є Нововолинська влада.Десь вибирають за гречку,а в нас за безкоштовний скотововіз,а потім у всьому Порошенко винний.

        • це правильно, але мало. Треба ще забрати право голосу у молоді до 22, бо в них ще розуму нема, в потенційних ватників, які тут всякі дурниці пишуть, у тих хто був комсомольцями і комуняками, бо вони не благонадійні, у тих хто має карту поляка, бо вони сплять і бачуть… у тих хто контрабасять… Треба нарешті навести порядок у виборчому процессі !

  2. Якщо людина хоче поїхати до Своєї Дачі, то хай купує Квиток та й їде. Не бачу проблем. Які пільги?

    • навіщо? якщо можна за наші гроші карусель пускати для пенсіонерів. вони очі повидирають якщо сапог більше не буде мером, і не буде автобуса халявного.

        • АриХметика для кандидатів економнаук.
          10 рейсів за день в одну сторону при максимальній загрузці 60 пасажирів ( в зворотному напрямку майже порожній, 5-6% оплачує проїзд -“не пенсіонери”, 60 пасажирів це коли треба обсадитися та зібрати урожай, літом автобуси напівпорожні. Якщо дощ – 5-6 пасажирів, якби перевізник возив за заготівку то пасажирів 20-30 максимум набирав би. )
          10 рейсів х 60 пасажирів х 5.00 грн. = 3000.00 грн. в день.
          Рахуємо дні з 19 квітня по 20 жовтня (180 дні) мінус вихідні та святкові (50 днів) = 130 днів.
          130 днів х 3000.00 = 390 000 грн. без 5-10 % знижки на оптову поставку.
          + 10 000 грн. відкат. = 400 000 грн. Це при максимальних введених даних, при об”єктивних підрахунках ще треба скинути 20-30%.

          • Тема дисертації була не та.А це вже вища математика по-нововолинськи-так,щоб з того щось і собі вділити.

  3. Припустимо я пенсіонер, який не має дачі на Бузі, що мені з того що даний автобус є та безкоштовно возить пенсіонерів, А МЕНІ ЦЕ НІЧОГО НЕ ДАЄ!!
    А якби зробили адресну допомогу, наприклад в місті Нововолинськ 1000 пенсіонерів, розділили 650 тис. грн. на всіх, кожен отримав 650 грн., І КАТАЙТЕСЯ СОБІ НА ЗДОРОВЛЯ!! за гроші.
    І так би було справедливо для всіх, а так одна купка пенсіонерів їздить ПОСТІЙНО, БЕЗКОШТОВНО, ЗАПАКОВАНІ ЯК КИЛЬКА, ПО ДВА РАЗИ НА ДЕНЬ, НАПРОТЯЗІ КВІТНЯ-ВЕРЕСНЯ, а інша більшість пенсіонерів сидить вдома з дулею в кармані тай слухає постійно ті байки про безкоштовне перевезення і матижить мера та його немолоду команду.
    “Слава нашому меру” за справедливий розподіл!!, а взагалі ГАНЬБА !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота