<

Нова блокада: до акції польських перевізників у Дорогуську долучаться фермери

09:15 | 18.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

18-го грудня польські перевізники розпочинають нову блокаду під’їзної дороги до пропускного пункту Дорогуськ на кордоні з Україною, до них долучаться і фермери.

Про це повідомив лідер протестувальників-перевізників Рафал Меклер у Twitter (X), цитує Європейська правда.

Меклер повідомив, що з 18-го грудня до блокування долучаться фермери з організації «Об’єднане село». Блокада має розпочатися о 13:30 за місцевим часом.

Як заявлено, фермери долучаться до блокування «у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку».

Польські фермери вимагають зупинки імпорту цукру з України, негайної виплати прямих субсидій, підтримки ставки акцизу на пальне на попередньому рівні, компенсацій для виробників кукурудзи.

15-го грудня з’явилося повідомленні, що польським перевізникам дозволили відновити протести.

З 6-го листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця