<

Норвегія заборонила в’їзд автомобілів з російськими номерами

01:03 | 30.09.2023 / Новини / /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

Уряд Норвегії заборонив в’їзд на територію королівства автомобілів із російськими номерами. Обмеження набудуть чинності з 3-го жовтня.

Про це повідомили у норвезькому міністерстві закордонних справ, пише Суспільне.

Хоча Норвегія не входить до складу Євросоюзу, однак пов’язана з ним через членство в Європейській економічній зоні.

Як уточнюється, після набуття чинності заборони “зареєстровані в Росії особисті машини з дев’ятьма і менше місцями більше не можуть ввозитися до Норвегії”, причому незалежно від термінів перебування.

Виняток становлять автомобілі норвезьких громадян і країн Європейської економічної зони, які проживають у Росії. Також пропускатимуть дипломатичний транспорт та машиниміжнародних організацій.

“Норвегія виступає разом із союзниками та однодумцями у реакції на жорстоку загарбницьку війну, яку РФ веде проти України. Важливо, аби санкції були ефективними, щоб ми якомога більше запобігли надходженню, необхідному російській державі для фінансування війни”, — заявила глава МЗС Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.

До слова, 8-го і 12-го вересня Єврокомісія опублікувала оновлені рекомендації щодо проміжного ввезення, зокрема транспортних засобів з російською реєстрацією.

Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва та Польща виконали директиву ЄК про те, щоб більше не пропускати автомобілі з російською реєстрацією через кордон з Євросоюзом, за деякими винятками. Подібні заходи зараз запроваджує Норвегія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок