<

НМТ-2023: як і де абітурієнти складатимуть тест

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:08 | 13.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
1340
/ Коментарі відсутні

Цьогоріч НМТ випускники складатимуть у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях закладів освіти – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ).

Їх створять як в Україні, так і в деяких країнах за кордоном. Про це розповіла заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, – пише 24 канал.

При цьому уточнила, що на тимчасово окупованих територіях України оцінювання не відбуватиметься.

Як і де абітурієнти складатимуть НМТ-2023

Вакуленко зауважила, що вступники, які перебувають на ТОТ, мають можливість вступати до ЗВО у цьому році без результатів НМТ. Якщо ж у когось із ТОТ буде можливість виїхати на безпечну і неокуповану територію нашої держави, такі вступники можуть пройти тестування у тих містах, де воно відбуватиметься.

У яких саме країнах за кордоном абітурієнти складатимуть тест, в УЦОЯО повідомлять згодом. Зараз тривають перемовини щодо місць проведення оцінювання.

Як виглядатимуть тимчасові екзаменаційні центри

За словами заступниці директора УЦОЯО, ці центри виглядатимуть однаково і в Україні, і за кордоном.

“Це будуть заклади освіти або інші установи, які нас підтримують. У цих закладах освіти обов’язково має бути комп’ютерна аудиторія або аудиторія, тимчасово обладнана комп’ютерами, де є стабільний інтернет-зв’язок. В кожній аудиторії буде організовано 10 – 20 робочих місць. Можливо, за кордоном буде більше робочих місць”, – розповіла Вакуленко.

Також вона додала, що в кожній аудиторії працюватиме інструктор, а в тимчасово екзаменаційному центрі – відповідальний. При цьому усюди працюватиме ІТ-фахівець, який вирішуватиме нагальні проблеми, пов’язані з комп’ютерним оцінюванням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця