<

Німеччина передала Україні ще 2 системи ППО IRIS-T та додаткове озброєння

18:42 | 17.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

Німецький уряд оновив перелік переданої військової допомоги для Сил оборони України. У ньому — ще 2 зенітних ракетних комплекси ППО ближньої дії IRIS-T SLS, боєприпаси та додаткове озброєння.

Про це йдеться на сайті німецького уряду, пише Громадське.

Загалом, згідно з оновленими даними, Україні відправили:

  • 2 ЗРК IRIS-T SLS; 
  • 10 переносних радарів Ground Observer 12 для контрбатарейної боротьби; 
  • 4 сідельні тягачі 8×8 HX81 та 4 напівпричепи до них;
  • 8 вантажівок 15t; 
  • 4 539 димових артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.

Допомога від Німеччини

У липні Німеччина двічі оновила список поставленої військової допомоги. Спочатку до України прибули 6 зенітних установок Gepard із боєприпасами. Згодом Німеччина передала перші 10 танків Leopard 1А5, 20 армійських вантажівок Zetros і додаткове обладнання.

На початку серпня Німеччина передала Україні 2 пускові установки системи протиповітряної оборони Patriot і 28 гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206. 

Крім цього, раніше в Міністерстві оборони Німеччини заявили, що надані Україні танки Leopard модифікацій 2A5 і 2A6, які будуть пошкоджені в боях, ремонтуватимуть у Німеччині та, ймовірно, у Литві. Також центр обслуговування танків Leopard 2 з України 23 липня розпочав роботу в польському місті Ґлівіце. 

Більше про IRIS-T

Німецький уряд стверджує, що ця зброя є найсучаснішою системою ППО Німеччини. Її розробила німецька компанія Diehl Defense.

Система IRIS-T SLM складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радіолокаційної машини та командної машини.

Як пише Defence Express, ракети IRIS-T SLM можуть уражати цілі на висоті до 20 кілометрів і на відстані до 40 кілометрів. Тобто дальність цієї системи значно більша, ніж, наприклад, у переносних комплексів Stinger, які теж постачають в Україну.

У Німеччині зазначали, що завдяки цим системам Україна зможе «захистити ціле велике місто від російських повітряних атак».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця