<

Німеччина готова передати Україні обладнання закритих ТЕС

21:34 | 21.04.2024 / Новини / /
Перегляди
45
/ Коментарі відсутні

Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання із  закритих теплових електростанцій , що допоможе відновити енергосистему, пошкоджену російськими ударами.

Про це 20 квітня в ефірі інформаційного телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Наша група фахівців в Литві дивиться, яке устаткування на старих теплових електростанціях можна використати для відновлення в Україні. Це не тільки Литва. Щойно був Роберт Габек (Robert Habeck), віцеканцлер Німеччини, він запропонував можливість подивитися на німецькі закриті об’єкти, які теж можна використати”, – зазначив міністр.

За словами Галущенка, такий варіант може стати непоганою опцією, адже якщо навіть зараз замовити виробництво нового обладнання, то на його прибуття точно не варто очікувати до наступної зими.

“Я з колегами акцентую на тому, що ми маємо отримати те, що є в наявності. Воно може бути використане, навіть якщо потребує певних ремонтів – ми їх зробимо, щоб воно відпрацювало зиму”, – сказав керівник міненерго.

Також Галущенко зазначив, що на деяких енергооб’єктах, які постраждали після російських ударів, ще досі розбирають завали. У нього немає сумнівів, що надали такі атаки триватимуть, проте міністр запевнив, що до “тотальної катастрофи” вони не призведуть.

“Зараз багато з’явилося експертів. Всі все знають, кажуть, що завтра буде блекаут і тотальна катастрофа. Це все брехня, тотального блекауту в країні не буде”, – сказав він. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя