<

Нічна пожежа в глибині лісу в Луцькому районі: лісова підстилка може загорятися ще декілька днів

01:32 | 6.09.2024 / Новини / /
Перегляди
74
/ Коментарі відсутні

На території Ківерцівського лісового господарства, що в Луцькому районі, 5-го вересня лісівники продовжують гасити локальні загоряння пожежі, що зафіксували ввечері 4-го вересня. Вогонь вдалося локалізувати через 5 годин.

Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська. З її слів, виникло загоряння товстої підстилки на частині болотистої місцевості в молодому хвойному лісі.

Станом на 16:45 5-го вересня площу пожежі ще встановлюють, ліквідація наслідків пожежі триває. На місці події триває патрулювання, лісівники локалізовують точкові загоряння.

Світлана Думська зазначила: локальні загоряння при сухій погоді будуть проявлятися ще декілька днів.

“Підстилка на болотистій місцевості горить і тліє, тому ситуацію потрібно контролювати, щоб вогонь не поширювався. Техніка і люди будуть там поки цілодобово”, – сказала речниця Поліського лісового офісу.

Вогонь у лісі зафіксували камери відеоспостереження. Попри те, що екіпажі виїхали на місце надзвичайної події оперативно, зазначила Світлана Думська, дістатися до місця поширенню вогню було складно: пожежа була в глибині лісу. Через це, її слів, вогонь встиг знищити частину лісу.

“Вчора вночі лісівники та рятувальники локалізували вогонь величезними зусиллями. Залучено 72 людини особового складу Ківерцівської, Колківської, Маневицької філій ДП “Ліси України”, 7 пожежних авто, трактори, а також 5 одиниць пожежної техніки від ДСНС Волині та 40 рятувальників”, – зазначили в Поліському лісовому офісі.

Як розповіла Суспільному речниця Світлана Думська, попередня причина виникнення вогню – підпал, оскільки пожежа сталася на ділянці лісу, де немає засмічення і не могло бути недопалка.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій в області повідомили, що пожежа сталася в лісі поблизу села Яромель Луцької району. Пожежа низова, загрози населеним пунктам не було. Повідомлення на лінію 101 надійшло 4-го вересня о 19:33. Вогонь вдалося локалізувати о 01:30 5-го вересня.

На місці події працювали рятувальники з міст Ківерці, Луцька, Рожище та селища Маневичі. Також на місці пожежі працюють 5 пожежних команд лісівників, 3 команди місцевої пожежної охорони селища Колки, села Журавичі, добровільна пожежна команда села Озеро Луцького району.

Як додала речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська, попередня причина виникнення вогню — підпал, оскільки пожежа сталася на ділянці лісу, де немає засмічення і не могло бути недопалка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок
15 Вересня, Неділя