<

Нічна атака дронів по Україні: є руйнування в різних областях

09:39 | 4.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
226
/ Коментарі відсутні

російсько-окупаційні війська у ніч проти 4-го вересня та зранку здійснили повітряну атаку на низку регіонів України. Для цього вони використали іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Є влучання. Також в одній області збили розвідувальний дрон.

Про атаку повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, а про наслідки розповіла місцева влада, пише Громадське.

росіяни здійснили атаку з південного та південно-східного напрямку: мису Чауда в тимчасово захопленому Криму та з міста Приморсько-Ахтарськ в рф, зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

Загалом у небі українські бійці зафіксували 32 «Шахеди», які атакували Одеську та Дніпропетровську області. Сили оборони знищили 23 ворожі ударні дрони.

Для відбиття атаки українські військові застосовували винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська та підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України.

Одещина

Окупанти впродовж 3,5 годин атакували ударними безпілотниками південь Одеської області. Сили протиповітряної оборони збили над регіоном 17 дронів, розповів очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Однак є і влучання. У декількох населених пунктах Ізмаїльського району пошкоджені складські та виробничі будівлі, сільськогосподарська техніка та устаткування промислових підприємств.

Також через потрапляння уламків внаслідок збиття виникло декілька загорянь на території цивільних об’єктів. Станом на 7:00 вогонь уже загасили.

Загиблих і постраждалих внаслідок нічного нальоту немає. На місці продовжують працювати всі необхідні служби. Правоохоронці фіксують злочини росіян.

Дніпропетровщина

Ніч там минула без обстрілів. Утім, ранок почався з ворожої атаки. Військові з повітряного військового командування «Схід» знищили в небі над регіоном 6 безпілотників, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

Водночас є і влучання, воно відбулося по інфраструктурному об’єкту в Дніпровському районі. Там виникла пожежа. Наслідки уточнюються. Попередньо, минулося без загиблих і постраждалих.

Миколаївщина

Уночі над регіоном силами та засобами протиповітряної оборони був знищений російський розвідувальний дрон оперативно-тактичного рівня. Його тип ще не встановлений, написав начальник ОВА Віталій Кім.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок