Ніби в ресторані: як зробити будь-яку домашню страву вишуканою – поради шеф-кухаря
Зазвичай страви в ресторані мають неймовірний вигляд і смак і викликають у нас суцільне захоплення. Ще б пак, їх робили професіонали.
Проте відомий шеф-кухар Ендрю Діксон переконаний: приготувати страву ресторанного рівня може кожен. Є кілька секретів, пише 24 канал.
Необов’язково закінчували кулінарні курси, щоб готувати вишукану їжу. Британський шеф-кухар, викладач йоркської кулінарної школи, Ендрю Діксон поділився кількома хитрощами, які можуть наблизити будь-яку домашню страву до рівня високої кухні.
Скористайтесь його порадами, щоб наступного разу вразити всіх своїх гостей!
Готуйте прості страви
Ендрю Діксон радить не ускладнювати собі життя багатокомпонентними стравами, а звернути увагу на якісні продукти – у цьому різниця між звичайною їжею і вишуканою.
Найкращим варіантом буде страва зі свіжих сезонних продуктів, адже у цей час вони найкраще смакують. Не намагайтесь додавати до однієї страви якомога більше смаків та ароматів. Краще готувати прості місцеві страви: “Дайте продуктам говорити самим за себе”, – каже кухар.
Правильно використовуйте приправи
Окрім того, що Ендрю завжди використовує свіжу зелень, а не сушену, він також зізнався, що одна з його улюблених приправ – це кмин, який дає фантастичний аромат.Маленький секрет
Перед тим, як додавати кмин до якоїсь страви, кухар радить обсмажити його у вершковому маслі до золотистого кольору.
Також універсальний варіант, який зробить кращою будь-яку рибну або м’ясну страву – це соус із додаванням соку цитрусових.
Добирайте текстури
Якщо ви хочете підняти свою страву на справді новий рівень – експериментуйте з різними текстурами. До прикладу, замість звичайного пюре приготуйте картоплю у духовці із хрусткою скоринкою, розмарином і чебрецем. Навіть проста страва виглядатиме і відчуватиметься вишукано. якщо підібрати правильні текстури.
Як приготувати ідеальний стейк
Шеф-кухар розповів, що для ідеального стейка важливо не час приготування і товщина, а температура. Якщо ви часто ласуєте цією стравою, він радить придбати термометр для м’яса і вимірювати температуру під час приготування. Якої температури має бути м’ясо різного ступеню просмажування:
- Rare (з кров’ю) – 40°C
- Medium rare (слабо просмажене) – 45°C
- Medium (середньо просмажене) – 50°C
- Welldone (просмажене) – 60°C
Не поспішайте
Ендрю зазначає, що можна і навіть потрібно робити заготовки для страв. Ще нікому поспіх і паніка перед приходом гостей не додавала впевненості та натхнення для приготування вишуканої їжі. Приготуйте завчасно заготовки – і в день святкування ви будете почуватись спокійно.
Фото: Unsplash
У вас неправильний менталітет і неправильне мислення: це в любому ресторані має бути “як дома”, шоб туди хотілося зайти, а не дома “як в ресторані”.
Так, ніби, просто, але таке хибне, як ваше, мислення, приносить вам багато неспокою у буденному житті.
Думайте правильно, а не як вас примушують!