<

Незаконно нарахував підлеглим понад 1 млн грн бойових виплат: судитимуть колишнього військкома із Запоріжжя

19:11 | 25.03.2024 / Новини / /
Перегляди
175
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Як зʼясували слідчі, він організував корупційну схему з бойовими виплатами підлеглим.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, ще на посаді військкома він без законних підстав відправив наближених до себе підлеглих в одну з бригад Збройних сил України нібито для виконання бойових завдань.

Правоохоронці стверджують, що ці військові не були призначені на посади в підрозділі, не брали участі у боях і фактично безпідставно перебували у прифронтовій зоні.

«Вони перебували там як у відпустці, жили за вільним графіком і навіть мали можливість виїжджати до дому на вихідні», — кажуть у ДБР та зазначають, що водночас військовослужбовці отримували підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій. 

Так, семи військовослужбовцям, які не брали участь у бойових діях, нарахували понад мільйон гривень виплат.

Колишнього військкома обвинувачують у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 12 років увʼязнення.

Суд вже арештував його майно: квартиру в Запоріжжі та три земельні ділянки в Запорізькій області.

Також кримінальні провадження щодо інших учасників схеми тривають.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця