<

Немовля важило 212 грамів: найменшу у світі дитину виписали з лікарні у Сінгапурі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:23 | 9.08.2021 / Новини / /
Перегляди
614
/ Коментарі відсутні

З лікарні у Сінгапурі через 13 місяців інтенсивної терапії виписали дитину, яка народилася передчасно та важила 212 грамів — її вважають найменшою дитиною у світі.

Вонг Мей Лін народила дочку 9-го червня 2020 року, коли була на 25 тижні вагітності. Квек Ю Сюань при народженні важила приблизно як яблуко — 212 грамів — та була завдовжки 24 сантиметри. Про це повідомляє BBC та Straits Time.

До народження Квек Ю найменшою дитиною у світі вважалася американка, яка у 2018 році народилася з вагою у 245 грамів.

У Сінгапурі жінка народила дитину за допомогою екстреного кесаревого розтину після того, як у неї виявили високий кров’яний тиск, що може зашкодити і дитині, і матері. У Національній університетській лікарні заявляли, що дівчинка мала «обмежені шанси на виживання».

Мей Лін розповіла, що була шокована розмірами дитини, оскільки перша вагітність у неї минула без ускладнень — хлопчик народився у нормальний термін. Друга дитина була слабкою і потребувала постійного догляду лікарів.

Дівчинку під’єднували до апарату штучної вентиляції легенів, оскільки її органи не до кінця розвинулися. Робити будь-які ін’єкції потрібно було надзвичайно обережно, оскільки у дитини була дуже ніжна шкіра, на якій могли залишитися забої.

Врешті-решт через 13 місяців інтенсивної терапії, 9 липня, лікарі вирішили виписати Квек Ю Сюань додому. За цей час здоров’я дівчинки покращилось і зараз вона важить 6,3 кілограма.

Тривале перебування у лікарні коштувало 200 тисяч доларів (5,3 мільйона гривень). Батьки зібрали 300 тисяч доларів за допомогою краудфандингу. Частину залишку родина залишила на майбутні потреби доньки, а іншу частину віддала для нужденних родин.

Дитина досі має проблеми з диханням і потребує під’єднання до ШВЛ, але батьки вже можуть самостійно годувати дочку з пляшечки, а не за допомогою ін’єкцій. Лікарі прогнозують, що стан здоров’я дівчинки ще покращиться.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця