<

Не можна було приймати рішення про розформування 51-ої, – військовий експерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 12.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
787

Відомий військовий експерт, який нещодавно був призначений радником Президента України Юрій Бутусов дав системний та вичерпний аналіз поразки українських військ під Ілловайськом.

В детальному аналізі подій Бутусов категорично стверджує, що спроба пояснити Ілловайську трагедію, якимось окремими випадками, як то невиконання наказів керівництва підрозділами 51-ої бригади та 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» це не що інше, як спроба зняти відповідальність із справжніх винуватців оточення українських військ під Ілловайськом та подальшої їх поразки, – повідомляє Волинь:світ.

Військовий експерт стверджує “51-ша бригада воювала не краще і не гірше, ніж інші бригади”.

Юрій Бутусов, який один із перших почав бити на сполох, щодо військових прорахунків командування АТО вважає, що не можна було приймати рішення про розформування 51-ої бригади. Крім того він відзначає великі втрати 51 ОМБр та те, що саме з волинської 51-ої окремої механізованої бригади загинуло, або зникло безвісті найбільше офіцерів. Більше того, командир бригади Павло Пивоваренко – єдиний керівник військового підрозділу, тіло якого не знайдено, який не числиться у списках полонених терористами, та не входить до осіб що перебувають у слідчих ізоляторах Російської Федерації.

Саме героїчні дії 51-ої окремої механізованої бригади призвели до кардинальних змін військово-стратегічної обстановки на фронті. Саме волинські військовослужбовці захопили в полон найбільше солдатів та офіцерів російської регулярної армії, яких транслювали у новинах провідні телеканали світу. І саме завдяки волинським бійцям уся світова спільнота отримала незаперечне підтвердження російського вторгнення на Донбас.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа
14 Травня, Вівторок