<

Назвали симптом легкого перебігу COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:26 | 30.09.2021 / Новини / /
Перегляди
730
/ коментарі 3

Невролог, доктор медичних наук Маргарита Наприенко розповіла, що головним симптомом, що вказує на легкий перебіг захворювання може бути головний біль.

За її словами, головний біль при коронавірусі може свідчити про легку форму захворювання, про це фахівець заявила в інтерв’ю Lenta, – передає Кореспондент.

“Міжнародні дослідження, що включають велику кількість пацієнтів – майже 55 тисяч, – показали, що наявність головного болю при COVID-19 не є для життя загрозливим симптомом. Навіть, скоріше, сприятливим. Іншими словами, головний біль при COVID-19 не асоційований з важкими наслідками”, – пояснила невролог.

Вона зазначила, що є докази того, що пацієнти з регулярними головними болями до коронавірусу, під час захворювання цей симптом переносять набагато легше.

“Головний біль при СOVID-19 може походити на головний біль напруги (як ніби голова стиснута лещатами, але нудоти і блювоти при цьому немає), так і на мігрень”, – додала лікар.

Вона підкреслила, що, якщо головний біль при коронавірусі супроводжується нудотою і блювотою, як при мігрені – це говорить про те, що протікання захворювання може бути важким.




коментарів: 3
  1. О, то люди скільки живуть то на ковид хворіють, легко так. Темпалгін вам замість експериментальної піддослідної жижі в шприці!)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця