<

НАТО висилає вісім російських дипломатів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:18 | 7.10.2021 / Новини / /
Перегляди
129
/ Коментарі відсутні

Лідери Північноатлантичного альянсу погодили висилку восьми російських дипломатів за «зловмисні дії».

Про це посилаючись на представника НАТО повідомляє Sky News, пише УНН.

«Лідери НАТО погодилися вислати вісім російських дипломатів з Брюсселя і скасувати посади двох інших», – йдеться в повідомленні.

За словами дипломатів, це відповідь на те, що вони називають «зловмисною діяльністю» Росії в країнах-членах НАТО.

Деталі розповіла в ефірі каналу журналіст Дебора Хейнс з посиланням на відповідь офіційного представника НАТО.

«Вони відкликали акредитацію для восьми членів російської місії при НАТО, які, за словами цього чиновника, насправді є незаявленими офіцерами російської розвідки. Також зменшуємо загальну кількість позицій до 10 з 20», – повідомила вона.

Про отримання інформації від офіційного представника НАТО повідомив також кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, який висвітлює теми європейської політики щодо східних країн-партнерів.

«Політика НАТО щодо Росії залишається послідовною. «Ми посилили стимування і захисту у відповідь на агресивні дії Росії, і в той же час ми залишаємося відкритими для конструктивного діалогу», – процитував він заяви представника Альянсу.

Натомість як заявив у коментарі РИА Новости російський сенатор Клімов, РФ «без відповіді не залишиться. «Рішення НАТО вислати вісьмох представників РФ без відповіді не залишиться», – сказав він.

Водночас раніше постпредство Росії при НАТО відмовлялось коментувати журналістам повідомлення про видворення російських дипломатів.

Напередодні у США група з 17 сенаторів, що представляють республіканську та демократичну партію, звернулася до президента країни Джозефа Байдена із закликом вислати на батьківщину 300 російських дипломатів, якщо РФ не збільшить кількість дипломатичних віз для американців, які працюють в посольстві своєї країни в Москві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер