<

НАТО ініціює розслідування після перемоги талібів в Афганістані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:06 | 21.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
175
/ коментарі 3

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг ініціює розслідування для того, щоб з’ясувати, які дії Альянсу в Афганістані виявилися помилковими і чи могли вони зіграти якусь роль в поверненні до влади «Талібану».

Він заявив, що має намір почати розслідування якомога швидше, зазначивши, що швидке захоплення влади в Афганістані рухом талібів стало несподіванкою для НАТО. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Нам необхідно чесно і уважно вивчити, що пішло не так, так само як і те, в чому ми домоглися успіху», – заявив він на пресконференції в Брюсселі за підсумками переговорів глав МЗС країн НАТО.

Раніше Столтенберг заявив, що зараз головне завдання – забезпечити безпечну евакуацію громадян країн-партнерів і афганців, які співпрацювали.

Після того, як бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, захопили президентський палац, а обраний президент втік за кордон, доступ до аеропорту, розташованого за п’ять кілометрів від центру столиці, став можливим лише через контрольно-пропускні пункти талібів.

15-го серпня американський військовий вантажний літак евакуював з афганської столиці 640 місцевих жителів. Люди самовільно піднялися на борт, але висаджувати їх не стали.

Зауважимо, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні залишити країну до 11-го вересня цього року.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця