<

Настоятель храму УПЦ МП на Вінниччині отримав тюремний строк

15:39 | 30.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

Настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ МП отримав реальний термін тюремного ув’язнення. Клірик називав збройну агресію рф «громадянською війною» в Україні та вихваляв терористів Захарченка, Гіві і Моторолу.

Про це повідомила СБУ

За даними спецслужби, клірик розповсюджував прокремлівські наративи у соцмережах і під під час проповідей.

“На сторінках власного телеграм-каналу він називав збройну агресію РФ “громадянською війною” в Україні та вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу. Також фігурант репостив публікації та коментарі пресслужби РПЦ, де виправдовували захоплення частини території нашої держави та героїзували російських окупантів”, – йдеться у повідомленні.

Також протоієрей регулярно поширював у соцмережах під вигаданим псевдонімом коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття вірян різних конфесій.

Співробітники СБУ розшукали і затримали клірика після того як він намагався переховуватись за різними адресами в декількох областях України. Проведені експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів суд визнав затриманого винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч.2 ст.109);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч.2 ст.436-2).

Чоловік співпрацював зі слідством. Тому йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок