<

Нардеп Гузь звернувся з запитом до прокуратури щодо нововолинського прокурора, який їздив за кермом напідпитку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 30.06.2021 / Новини / /
Перегляди
1631
/ Коментарі відсутні

Парламентар Ігор Гузь надіслав офіційний запит до Волинської облпрокуратури щодо поновлення на посаді прокурора Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Миколу Троцюка, якого затримали поліцейські восени 2020 року у Нововолинську за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

По це Ігор Гузь написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нещодавно інтернет-простір сколихнуло відео, на якому зафіксовано, як у Нововолинську патрульні поліцейські Віктор Циплаков і Богдан Найдюк затримали прокурора Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Миколу Троцюка з явними ознаками сп’яніння за кермом. Цей відеофакт набув чималого розголосу на теренах Волині та України загалом.

Соціальні мережі вибухнули коментарями на користь поліцейських, мовляв, вони – справжні герої і діяли відповідно до чинного законодавства.

Однак, місцеві ЗМІ опублікувало інформацію, в якій зазначено, що начебто на поліцейських тиснуть через їхні правомірні дії, а прокурор уже встиг поновитися на обійманій раніше посаді.

З огляду на резонансну подію, народний депутат Ігор Гузь офіційно звернувся в органи прокуратури, щоб з’ясувати всі обставини справи і спростувати або підтвердити чутки.

У відповіді від Волинської облпрокуратури, зокрема, йдеться, що рішенням Волинського окружного адмінсуду від 08.06.2021 частково задоволено адмінпозов Троцюка М.Й. до Волинської облпрокуратури та Офісу Генпрокурора. Судом визнано протиправними та скасовано:

  • Рішення кадрової комісії з атестації прокурорів місцевих прокуратур про неуспішне проходження прокурором Троцюком М.Й. відповідної атестації;
  • Наказ Волинської облпрокуратури від 11.03.2021 № 98к про звільнення Троцюка М.Й. з посади прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури та органів прокуратури.

Також судом поновлено Троцюка М.Й. на посаді прокурора та стягнуто з обласної прокуратури на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу. На виконання рішення суду керівник облпрокуратури відповідним наказом поновив Троцюка М.Й. на посаді прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Водночас Волинська обласна прокуратура обіцяє, що рішення Волинського окружного адмінсуду про поновлення Троцюка М.Й. буде оскаржено в апеляційному порядку.

Парламентар зазначає, що особисто тримає це питання «на пульсі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа