<

Напад на Беленюка в Києві: спортсмена ображали через колір шкіри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 14.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
590
/ коментарі 4

13-го серпня у Києві невідомі люди напали на олімпійського чемпіона Жана Беленюка і намагались спровокувати бійку, ображаючи його через колір шкіри.

У Печерському районі столиці до спортсмена підійшла група молодиків і намагалася спровокувати конфлікт образами, повідомляє BBC Україна.

“Кілька хвилин тому невідомі мені молодики, підійшовши до мене в центрі Києва (Печерськ), намагалися спровокувати конфлікт! Викрикуючи образливі речі типу: “чорна мавпа щось знає про патріотизм?!” та “вали до Африки!”. Слава Богу, до бійки справа не дійшла, тож зі мною все нормально”, – написав Беленюк у своєму фейсбуці.

При цьому спортсмен поцікавився, наскільки олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати на Батьківщині й у рідному місті та чи нормально “в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння”.

Невдовзі на ситуацію відреагував і президент Володимир Зеленський, який свого часу запросив Жана Беленюка у партію “Слуга народу”.

“Він – один із найдостойніших синів України, ним пишається наш народ! А будь-які прояви расизму чи ксенофобії в Україні неприпустимі!” – відзначив глава держави у своєму твіттері.

Поліція Києва заявила, що встановлює обставини події та причетних осіб.

Її розслідують не як “хуліганство”, а саме за статтею про расим – як “порушення рівноправності громадян залежно від їх расової належності”.




коментарів: 4
  1. “А будь-які прояви расизму… в Україні неприпустимі”- слова Президента. Все вірно. Чи не запізно очухався Президент? Нетерпимість до протилежної думки, бо якщо я патріот, то я завжди правий; сліпа ненависть до всього радянського чи російського, хоча дожираємо все те , що будував СРСР; собаче холуйство, жополизання і скавуління перед всіма примхами європи та америкосів—ось це і є наша реальність і буденність.
    Тепер Жан Беленюк, людина, яка прославляє Україну, і на нього треба вилити скотячу ненависть із-за того, що він темношкірий. І ми кажемо, що в нас немає неофашистів чи неонацистів? Їх повно, як гнид. І тепер їх позбутись не так то легко. Саме страшне, що із-за цих фашисто-виродків, від нашої країни шарахається весь світ як чорт від ладана.
    Жан, ти справжній син України, ми пишаємось тобою!!! ТАК ТРИМАТИ.

  2. Яка це така стаття про расим? Скільки ви можете писати пости з помилками?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота