<

Найкращим вчителем України у 2021 році обрали Артура Пройдакова – викладача української мови та літератури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 4.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
229
/ Коментарі відсутні

2-го жовтня у Києві оголосили переможця премії Global Teacher Prize Ukraine. Церемонія нагородження відбулась на Софійській площі.

Переможцем премії 2021-го року став Артур Пройдаков, повідомляє BBC Україна.

“Він народився на Луганщині у російськомовній родині, а зараз у Києві вчить дітей української мови за допомогою мемів, тіктоку і пісень Скрябіна.

Під його менторством школярі складають ЗНО на 190+ балів, вже після першого року в університеті знаходять роботу та закохуються в сучасну українську літературу. “, – йдеться у повідомленні.

Мрія педагога – побудувати культурний міст між людьми із Заходу та Сходу України за допомогою подорожей. Артур Пройдаков вірить, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти інформаційній війні.

“Я впевнений: саме вчителі будуть впливати на те, що в нашій державі будуть відбуватися зміни, якісні та позитивні”, — сказав педагог на церемонії нагородження.

Артур Пройдаков виборов перемогу серед трьох тисяч претендентів з усіх регіонів країни.

Премія Global Teacher Prize Ukraine також нагороджує вчителів у кількох номінаціях:

  • Оксану Юрків, вчительку зі смт Козова, що на Тернопільщині, визнали найкращою вчителькою фізкультури 2021.
  • Сергій Джавахішвілі з Кременчука — найкращий учитель-хімік за версією Zagoriy Foundation. Він отримав 100 000 гривень на власні потреби та ще 100 000 — на потреби школи.
  • Павло Віктор, учитель фізики в Рішельєвському науковому ліцеї, Одеса, став переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2021 за народним голосуванням.
  • Катерина Бігар, вчителька англійської мови з міста Свалява Закарпатської області, стала найкращою вчителькою — ровесником Незалежності.
  • У номінації “Вибір серцем”, яку організовує телеведуча Наталія Мосейчук, перемогли дві вчительки – Тетяна Вакулюк з Дніпра та Уляна Буцяк зі Стрия Львівської області.
  • Цього року вперше вручали також нагороду у номінації “Прифронтовий вчитель”. Її виграла Тамара Уманська, вчителька зарубіжної та української літератури з міста Кремінна Луганської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер