<

Нацбанк пом’якшив обмеження продажу безготівкової валюти громадянам

08:30 | 29.08.2023 / Новини / /
Перегляди
100
/ Коментарі відсутні

Для мінімізації множинності обмінних курсів Національний банк України пом’якшив низку валютних обмежень безготівкового продажу валюти громадянам.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Національний банк і надалі реалізовує оприлюднену Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Відповідно до неї дії Національного банку у межах першого етапу пом’якшення валютних обмежень спрямовуватимуться, зокрема, на мінімізацію множинності обмінних курсів», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, із 29 серпня 2023 року НБУ дозволив банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку.

Також збільшено зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців.

Наголошується, що зазначені зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову. Очікується, що ці кроки сприятимуть зменшенню різниці між готівковим та офіційним курсом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота