<

НАБУ виявило нові «схеми» на закупівлі продуктів для армії

15:09 | 14.02.2024 / Новини / /
Перегляди
226
/ 1 коментар

Детективи Національного антикорупційного агентства України в межах розслідування щодо закупівлі Міністерством оборони продуктів за завищеними цінами виявили корупційну схему, яка дозволяє значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

В межах розслідування кримінального провадження щодо закупівлі МОУ послуги з організації харчування у період з лютого 2022 року по червень 2023 року детективи НАБУ підтвердили факти існування корупційної схеми, яка дозволяє значно завищувати ціни на певні категорії продуктів. Таким чином недоброчесні постачальники отримують надприбутки та фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії РФ.

«Застосування наявної системи закупівель дозволяє постачальникам вдаватися до зловживань при формуванні ціни на ходові групи продуктів: яйця продають втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, – за цінами, в рази нижче ринкових», – йдеться у повідомленні.

Аби підтвердити факти зловживань, детективи вилучають та опрацьовують величезний масив первинних документів складського обліку військових частин та одержувачів послуги, що необхідно для встановлення обсягів постачання всіх найменувань продуктів за каталогом.

Наразі призначена низка експертиз, триває збір додаткових матеріалів.

Зазначають, що на фото – лише третина документів, вилучених під час проведення слідчих дій.




один коментар
  1. Невже ці вороги народу понесуть заслужене покарання ,мало віриться з нашою корупційною системою ,на всіх рівнях .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя