<

Набридла блокада прикордонних переходів: у Польщі українські водії перекрили кілька трас

22:05 | 19.12.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
532
/ 1 коментар

19-го грудня у Польщі щонайменше у двох місцях українські водії розпочали стихійне перекриття доріг. Зокрема, на виїзді з Хелма в напрямку Любліна. Протестувальники пояснюють, що їм набридла блокада українського кордону.

Про це пише польське видання Onet, – передають Волинські Новини.

«Українські водії стихійно вийшли на пішохідний перехід, вони ходять по цьому переході, перешкоджають і блокують проїзд. Ми перебуваємо на місці і ведемо з ними переговори, щоб припинити акцію протесту», – розповіла комісарка Єва Чиж, пресофіцерка Хелмської міської поліції.

Поліція організувала об’їзди для тих, хто їде цими дорогами.

Українські перевізники також блокують дорогу в Бжезно, між Хелмом і Дорогуськом. Час від часу водії з України, незадоволені ситуацією, що склалася, виходять на пішохідний перехід і ходять колами.

«Вони кажуть, що їм набридла ситуація, що склалася, і блокада прикордонних переходів, яка триває. Своєю поведінкою вони хочуть привернути увагу до проблеми, яка їх стосується», – каже житель Польщі, який живе поблизу українського кордону.

18-го грудня польські перевізники знову розпочали акцію протесту на під’їзних шляхах до пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин». До блокування планують долучитись і польські фермери «у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку».

Нагадаємо, з 6 листопада 2023 року польські перевізники проводили страйк на прикордонних переходах з Україною, висуваючи низку вимог. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. 15 грудня митний пост «Ягодин» повністю відновив пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя