<

На Запоріжжі окупанти розстріляли трьох українських військовополонених

15:09 | 27.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
447
/ коментарі 3

У мережі з’явилось відео, на якому російські окупанти розстрілють українських військовополонених на Запорізькому напрямку. В Офісі генерального прокурора вже почали розслідування.

Про це повідомили у відомстві.

Там зазначили, що троє українських військових потрапили в полон біля населеного пункту Роботине Запорізької області. Через годину окупанти їх розстріляли. Це порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, кажуть в Офісі генерального прокурора.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Відео розстрілу з’явилось у телеграм-каналі “DeepState”. 

Нагадаємо, на початку грудня телграм-канал “DeepState” опублікував інше відео, на якому група військових розстрілює двох інших військовослужбовців, що виходять із бліндажа, один з яких тримає руки за головою.

За даними DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Згодом СтратКом ЗСУ підтвердив інформацію про те, що російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських солдатів, які здавалися у полон.




коментарів: 3
  1. А ви дальше їх відкормлюйте за 10,000 грн і співайте їм колядки цим рашистам в плену.

  2. ну ми ж гуманні з руськими полоненими, інтерв’ю у них беруть постійно, мамкам звонять :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер