<

На Закарпатті затримали депутата-кума Медведчука, який займався рекетом

01:28 | 8.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
338
/ 1 коментар

Служба безпеки України заявила про знешкодження злочинного угруповання, яке тероризувало мешканців західного прикордоння України. У результаті спецоперації на Закарпатті затримали лідера групи — чинного обласного депутата, який є кумом Віктора Медведчука.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, Медведчук свого часу призначив фігуранта керівником обласного осередку партії ОПЗЖ (нині цю посаду обіймає Іван Чубирко). Затриманий є давнім соратником і кумом підозрюваного в держзраді Медведчука. Слідчі кажуть, що в березні 2022 року затриманий навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Киви, якого позбавили депутатського мандата.

Правоохоронці встановили, що затриманий депутат облради організував угруповання, яке намагалося тримати в страху жителів прикордонного регіону і «вибивало» з них гроші.

Для цього зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані «комерційні» спори, а потім вимагали гроші за їх розв’язання. У разі відмови платити «данину» — погрожували насильством та «конфіскацією» приватного майна.

Слідчі задокументували, що депутат разом зі своєю «правою рукою» — ще одним кримінальним авторитетом — вимагали з місцевого підприємця 20 тисяч доларів. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера угруповання викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути в разі виплати всієї суми вигаданого боргу.

Співробітники СБУ затримали депутата та його спільника на гарячому під час передачі їм першої частини грошей від постраждалого підприємця.

Під час обшуків за місцями роботи й проживання депутата та інших учасників угруповання виявили речові докази злочинної діяльності.

Наразі зловмисникам готуються оголосити підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);
  • ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

За цими статтями їм може загрожувати до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Зараз розв’язується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх причетних.




один коментар
  1. Чудово! Тепер довести до реальної в’язниці Гісема на черзі Вацко В.Ф. та Чейпеш А.П. – та верхівка резидентури ФСБ ліквідована

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота