<

На Закарпатті стався землетрус, поштовхи відчули й у Львові

11:34 | 10.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
153
/ Коментарі відсутні

9-го жовтня на Закарпатті стався землетрус, попередньо до 4,5 балів.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. 

Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. З його слів, співробітники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів. За інформацією фахівців, це вже третій землетрусу поясі гірських хребтів Карпат. Триває моніторинг ситуації.

«Станом на зараз немає інформації щодо можливих загроз, однак прошу краян бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель», – додав Микита.

Трохи згодом він додав, що за оперативною інформацією екстрених служб та згідно з доповідями чергових, усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень, працюють у штатному режимі.

«За інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України, епіцентр землетрусу – в селі Нова Келча (Словаччина). Магнітуда 5 балів. Час – 21:23. На лінію 101 надійшло 15 повідомлень від населення про поштовхи, без негативних наслідків», – повідомив голова Закарпатської ОВА.

Мер Львова Андрій Садовий також повідомив про масові повідомлення містян про певні поштовхи, які стали відлунням землетрусу у Словаччині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа