<

На Волині зросла кількість хворих на кашлюк: більшість недужих – діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:35 | 6.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

За три місяці 2023 року на Волині зафіксували 25 випадків інфекційного кашлюка. Серед хворих – 22 дитини віком до десяти років

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна, пише Суспільне.

З її слів, хворобу епідеміологи виявили у сімейних вогнищах Ковельського, Камінь-Каширського та Луцького районів.

“Лише один навчальний заклад був переведений на дистанційну форму навчання, решта хворих дітей тимчасово не відвідували дитячі колективи”, – зазначила епідеміологиня.

Кашлюк – вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Найбільш характерною ознакою кашлюка є затяжний кашель. Хвороба легко поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Приблизно у кожної десятої дитини, яка захворіла на кашлюк, розвивається запалення легень, у кожного 50-го виникають судоми (у 3% немовлят). Пік смертності від кашлюка припадає на вік до 1 року.

Нагадаємо, у Луцькому та Камінь-Каширському районах від початку року зафіксували 15 випадків інфекційного кашлюка. Було відомо про чотири сімейних вогнища кашлюка, де двоє і більше хворих в одній родині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер