<

На Волині викрили організовану групу шахраїв, як продавали неіснуючі товари

14:40 | 27.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
3305
/ Коментарі відсутні

На Волині викрили злочинну групу, які ошукували громадян. Зловмисники налагодили свій промисел просто у виправній колонії в Маневичах, де відбувають покарання за різні злочини.

Фігуранти на одній з інтернет-платформ створювали акаунти, де пропонували неіснуючі товари й послуги. Спілкуючись із людьми, які були зацікавлені у купівлі певних речей, вони переконували їх переказати оплату наперед, інформує пресслужба поліції Волині.

Для цього діяв навіть кол-центр, що створював видимість нібито надійного ресурсу. Після надходження грошей аферисти блокували клієнтів, і, як результат, ті залишалися і без своїх коштів, і без придбаних товарів.

Жертвами цієї шахрайської схеми стали десятки громадян. Лише за тиждень зловмисникам на різні картки надходило близько 100 тисяч гривень.

Організував незаконний промисел 31-річний лучанин, який відбуває покарання за умисне тяжке тілесне ушкодження. Його спільниками були 30-річний уродженець Камінь-Каширського району та 30-річний лучанин. Обоє – мають чималий шлейф кримінального минулого, адже відбувають покарання за крадіжки, шахрайства та незаконне заволодіння транспортними засобами.

Днями в колонії провели санкціоновані обшуки.

У фігурантів виявили та вилучили мобільні телефони, сім-картки, блокноти з чорновими записами та інші докази по справі. Тепер термін перебування спільників в установах виконання покарань значно збільшиться. Їм уже оголошені підозри за ч.4 ст.190 Кримінального Кодексу України – шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах. 

Покарання за це – від 5 до 12 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя