<

На Волині ввели графіки аварійних відключень світла

21:51 | 14.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
8221
/ Коментарі відсутні

На Волині запроваджують графіки аварійних відключень світла. Причина – дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України.

Про це повідомили у ПрАТ «Волиньобленерго».

«Волиньобленерго» отримало термінове розпорядження НЕК «Укренерго» на застосування графіків аварійного відключення (ГАВ) у Волинській області увечері 14 травня о 20:50 (1-ша черга) та о 21:05 (2-га черга)», – зазначили у повідомленні. 

Протягом 15 хв після отримання команди регіонального диспетчера НЕК «Укренерго» «Волиньобленерго» змушене вводити у дію ГАВ і для підприємств, і для населення негайно та без попередження.

«Спрогнозувати тривалість відключення неможливо. ГАВ тривають до наступного розпорядження на увімкнення від диспетчера «Укренерго»», – йдеться у повідомленні.

Відключення почергово вводяться по всій області.

Кожна черга ГАВ – це перелік ліній електропередач, що мають бути негайно відключені відповідно до того, скільки навантаження потрібно зняти згідно із розпорядженням НЕК «Укренерго». ГАВ – це не конкретні адреси споживачів та терміни відключення.

У режимі реального часу відслідкувати причину, час початку і закінчення перерви у електропостачанні за певною адресою ви можете на офіційному веб-сайті Товариства у розділі Головна сторінка/Перерви у електропостачанні/Актуальна інформація про час початку та закінчення перерви електропостачання.

Енергетики змушені застосовувати ГАВ у разі несподіваного виникнення аварійного дефіциту потужності в енергосистемі і коли частота електричного струму впала нижче як 49,6 Гц.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Червня, Неділя
8 Червня, Субота