<

На Волині відбувся автопробіг на підтримку ув’язненого режисера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:00 | 8.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
10253932_1480911995520182_6643210488087891547_n

У Луцьку відбувся автопробіг у підтримку увязненого в Росії режисера Олега Сенцова.

Акцію у підтримку відомого режисера організував «Автомайдан України» у вівторок, 7 жовтня, – повідомляє прес-служба Автомайдану України.

Десятки автомобілів їздили вулицями міста. Із спеціально встановлених колонок лунало запрошення на Тиждень українського кіно на підтримку режисера, адже кінопокази відбудуться зокрема і в Луцьку.

В рамках Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова відбудуться покази шести українських фільмів-учасників міжнародних кінофестивалів останніх років: «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Молитва за Гетьмана Мазепу» (реж. Юрій Іллєнко), «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко), «Трубач» (реж. Анатолій Матешко), «Параджанов» (реж. Олена Фетисова, Серж Аведікян) та альманах короткометражної документалістики «Вавілон 13».

Варто нагадати, 10 травня після участі в акції протесту Олега Сенцова затримала  окупаційна влада Криму. Невдовзі його етапували до Москви й  інкримінували підготовку терористичних актів. До нього застосовувались тортури, побиття, одягали на голову поліетиленовий пакет аж до втрати свідомості. Зараз режисер знаходиться в одиночній камері СІЗО Лєфортовської тюрми в Москві й спілкується хіба що з адвокатом, а через нього і з сестрою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок