<

На Волині священики перекрили дорогу. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 23.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ коментарі 2
DSC_0058w

Колона священиків УПЦ МП, яка вкотре переносила раку зі святими мощами від Свято-Покровського кафедрального храму до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, стала причиною заторів у Луцьку.

Священнодійство відбулось сьогодні, 22 жовтня. Під час Хресної ходи до храму урочисто перенесли ковчежець із часточками мощей святих угодників Божих, копію чудотворної ікони Божої матері «Пантанасса», а також ікони Всіх святих землі Волинської та Покрови Богородиці,  – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

До слова, ці святині постійно перебувають в тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської, але, згідно зі сталою вже для Волинської єпархії традицією, щороку в серпні їх урочистим хресним ходом переносять до Свято-Покровського кафедрального храму.

Нагадаємо, перенесення вищезгаданих священних мощей уже відбувалось нещодавно, 10 серпня 2014 року. Однак, тоді їх несли в зворотньому напрямку.

Несподіванкою для оточуючих стала відправа короткого заупокійного молебню біля стіни-памяті Героям Небесної Сотні, що на Театральному майдані міста.

Після цього православні віряни почали активно припадати на коліна перед святинею

Серед учасників священнодійства значну частину становили особи поважного віку.

Утім, перенесення мощей стало причиною величезних заторів на центральних вулицях міста, що обурювало пасажирів громадського транспорту та деяких перехожих.

«На мою думку, акції такого типу створюють ряд незручностей для мешканців міста, зокрема, затори на дорогах. До прикладу, у разі екстреного випадку ні швидка допомога, ні пожежна машина до місця надзвичайної події оперативно дістатись не зможуть. Вважаю, що загальною проблемою церковників є те, що багато із них, спекулюючи християнськими цінностями, переслідують певні політичні цілі, зокрема, з огляду на політичне становище в Україні, а також сіють розбрат серед громадян нашої Батьківщини, поширюючи ідеї «руского міра» та підриваючи основи безпеки та державності. Вшанування ж пам’яті Героїв Небесної Сотні священиками московського патріархату, на мою думку, стало вимушеним кроком, адже неможливо було цього не зробити, живучи в серці Бандерівського краю. Інакше це б ударило по іміджу церкви та підірвало б її авторитет серед вірян», – зауважив лучанин Володимир, який увесь час спостерігав за дійством.




коментарів: 2
  1. Колона священиків УПЦ МП, яка вкотре переносила раку зі святими мощами від Свято-Покровського кафедрального храму до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, СТАЛА ПРИЧИНОЮ ЗАТОРІВ У ЛУЦЬКУ.

    одностороння позиція автора наштовхує на думку про провокацію зі сторони преси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок