<

На Волині судитимуть керівника підприємства, який продавав стратегічно важливі запчастини росіянам

16:10 | 2.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
869
/ коментарі 2

Навесні 2023 року Служба безпеки ліквідувала ще одну тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України в рф. До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів.

Про це на фейсбук-сторінці Управління СБУ у Волинській області.

Нагадаємо, волинська компанія постачала в рф комплектуючі для виробництва підводних човнів.

Ця продукція використовується в оборонно-промисловому комплексі рф. Саме ці рідкісні вироби фігурант продавав до країни-агресора. Для маскування незаконної діяльності зловмисник задіяв афілійовану фірму на території однієї з європейських країн.

Зафіксували, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр». За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію. Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення зловмисник нелегально «експортував» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування та скерували матеріали справи разом з обвинувальним актом до суду. Зловмисник обвинувачується за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором).




коментарів: 2
  1. так з таким відношенням до злочинців та зрадників та війна не закінчиться ніколи. Згадаєте мої слова
    а що казати коли і сама продажна влада – перші злочинці та зрадники….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа