<

На Волині сплатили понад 6,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

08:22 | 17.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
64
/ Коментарі відсутні

За підсумками січня-серпня цього року на Волині до бюджетів усіх рівнів перерахували 6,256 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 1,486 мільярда гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомляє сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

В області має місце стійкий ріст надходжень ПДФО, що є бюджетоутворюючим для територіальних громад. Зокрема, у звітному періоді сплатили на 31,2 % більше податку на доходи фізичних осіб, ніж торік, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Спроможність громад фінансувати видатки на соціально-економічну сферу та оборонні заходи залежить від сумління усіх платників податків. Тому у податковій службі рекомендують керівникам громад використовувати всі надані повноваження для повної легалізації трудових відносин. Насамперед, варто активно взаємодіяти із органами ДПС та Держпраці з питань дотримання гарантій оплати праці у приватному секторі.

Зі свого боку податкова служба активно обмінюється інформацією з Держпраці щодо допущених працедавцями порушень і вживає вичерпних заходів у межах компетенції задля легалізації трудових відносин.

Нагадаємо, що з 8 серпня в області працюють робочі групи, із фахівців податкової служби в області, представники яких інформують підприємців про вимоги трудового і податкового законодавства.

Податківці вживають у межах наданих повноважень комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці та належної держреєстрації підприємництва. Водночас переконують підприємців подбати і про виконання вимог Закону № 3219, зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО, і таким чином убезпечили себе від застосування штрафних санкцій із 1 жовтня цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота