<

На Волині ще 6 релігійних громад прийняли рішення про перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:11 | 5.03.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарів 5

У селах Голядин Шацького району, Квітневе Рожищенського району, Пірванче, Терешківці, Ватин та Охлопів на Горохівщині релігійні громади проголосували за перехід до Православної церкви України.

Парафіяльні збори п’ятьох храмів відбувалися у неділю, 3 березня, – передає Волиньпост.

Відтак громада Свято-Георгіївського храму села Голядин Шацького району проголосувала за перехід до Православної Церкви України.

Підтвердила своє прагнення перейти до ПЦУ і релігійна громада села Квітневе Рожищанського району. З 84 присутніх, “за” проголосувало 70 жителів, 13 були проти, ще 1 – утримався. Священик поки не підтримав громаду. 

Крім того громади сіл Ватин та Терешківці Горохівського району також проголосували за перехід до Православної церкви України.

У Ватині на зборах щодо переходу до ПЦУ “за” проголосувало 30 осіб із 30 присутніх. Все пройшло спокійно, священик залишив ключі громаді. 

У селі Терешківці “за” проголосувало 56 присутніх, семеро утрималось, ще один проголосував проти. Священик до Великодня має оголосити своє рішення громаді.

Також парафіяни Свято-Покровського храму села Пірванче Горохівського району 3-го березня вирішували долю громади.

Тут настоятелем є благочинний Мар’янівської округи Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Микола Черняк, – пише Район. Горохів.

Як поінформували учасники зборів, «за» приєднання до Православної церкви України висловилося сто парафіян, проти – 44, ще четверо учасників утрималося.

Напередодні 2 березня рішення про перехід до ПЦУ прийняли в Охлопові цього ж району.

Невідомою для зараз є позиція кількох парафій Мар’янівського в смт Мар’янівка, Ржищів і Пильгани. Решта громад цього благочиння уже розпочали процес розриву приналежності до Московського патріархату.




коментарів: 5
  1. Курка(точніше півень) совкова це ти. А на твої тупі запитання безглуздо намагатись дати розумну відповідь.

  2. чим більше перейдуть – тим краще буде життя… ну якщо пецю знов оберуть, звичайно…не можу дочекатися..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок