<

На Волині – резонансне затримання контрабандної техніки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:59 | 2.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ 1 коментар
1w

На територію Волині намагалися перевезти радіолокаційну техніку вартістю приблизно у 10 мільйонів гривень

Про це йшлося під час прес-конференції щодо перевезення контрабандної продукіції територією області в УМВС України у Волинській області в четвер,  2 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Під час планової операції наряди УДАІ були розташовані на дорогах державного значення поблизу митних постів Ягодин та Устилуг, що є звичною практикою працівників міліції. Як розповів керівник волинського УДАІ Володимир Кравченя, затримання мікроавтобусу марки «Mercedes» з іноземними номерними знаками здійснили 29 вересня приблизно о 15.00 наряди взводу супроводження та ескортування УДАІ УМВС України у Волинській області.

У автобусі виявили 10 коробок техніки (навігатори та інша радіолокаційна техніка). Вартість її орієнтовно становить 10 мільйонів гривень. Вантаж перевозили без необхідних документів. Наразі розпочали кримінальне провадження. Загалом, з його слів, протягом операції здійснили 13 затримань – намагалися перевозити без документів побутову техніку, металобрухт, шини та автозапчастини.

Свідками затримання автобуса стали представники Самооборони Майдану Волині. Керівник відділу з протидії корупції Самооборони Майдану Волині Богдан Томчук розповів, що місцеві мешканці, яким активісти, з його слів, заважали заробляти гроші на контрабанді, натравлювали на самооборонівців вівчарку. Він стверджує, що для того, щоб мікроавтобус пропустили, йому пропонували хабар у розмірі 3,5 мільйона гривень. Під час прес-конференції активіст звернувся до правоохоронців із проханням надати йому охорону.

Зі слів активістів, напередодні місцеві мешканці також намагалися заблокувати екіпаж громадських активістів за допомогою десятка автівок, а також неодноразово погрожували самооборонівцям. Інцидент вдалося владнати після того, як на місце події прибуло чимало представників чергових груп Самооборони Майдану Волині.

Координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак повідомив, що представники громадської структури беруть спільну участь у патрулюванні з працівниками УДАІ. Він наголосив – оскільки вартість товару, який суд може визнати контрабандою, становить понад 10 мільйонів гривень, його затримання – доволі резонансна подія для Волині. З його слів, ненадходження коштів до державного бюджету у такому разі становить приблизно 2,5 мільйона гривень (у випадку, якби вантаж перевозили легально, ці гроші сплатили б як мито).




один коментар
  1. Це протирічить самій суті справи. Якщо волонтери контрабандно завозять необхідну добровольчим підрозділам техніку, не сплачуючи до держбюджету мито або інші платежі, то це правильно, бо ефективно, швидко, і адресно. І саме таку діяльність просто потрібно контролювати, незважаючи на порушення закону, що не повинно відноситись разом з тим до зловживання іншими контрабандними товарами, що не мають прямого відношення до обороноздатності. В даному випадку це намагання контролювати справжніх захисників Вітчизни незважаючи на можливе їх знищення в разі зумисного зволікання з постачанням будь-чого необхідного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок