<

На Волині прикордонники показали колегам, як облаштовувати кордон

09:06 | 23.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
298
/ коментарі 3

Упродовж кількох днів на базі прикордонних підрозділів Волинського загону проводився навчально-методичний збір з офіцерами, відповідальними за напрямок озброєння та інженерно-технічного забезпечення ділянок кордону західного регіону.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Під час збору учасникам продемонстрували порядок облаштування держрубежу та нарощення прикордонної інженерної інфраструктури на ділянці кордону з Білоруссю та Польщею. Офіцери мали змогу побачити, як встановлюють загородження з бетонного і сітчастого паркану, бетонні піраміди, системи віддаленого відеоспостереження, як риють протитанкові рови.

Також з офіцерами-прикордонниками провели заняття щодо порядку облаштування наземних бетонних, збірно-розбірних споруд для укриття особового складу, постів спостереження, вогневих позицій, взводних опорних пунктів тощо. Довели основні вимоги з експлуатації автомобільної та бронетанкової техніки.

Програму збору розробили так, аби максимально розказати та показати на прикладі, як потрібно облаштовувати й укріплювати лінію державного кордону та прикордоння. Адже на Волині прикордонники провели величезний обсяг робіт в цьому напрямку та активно продовжують працювати над нарощенням інженерних загороджень й нині.

«Метою цього збору є визначення єдиного підходу і дотримання в подальшому певного порядку облаштування інженерних споруд та загороджень на ділянках кордону з країнами ЄС. Тому впевнений, що кожен з учасників перейме передовий досвід та візьме на озброєння усі механізми й процеси, про які дізналися та побачили під час візиту на цю ділянку кордону. Вдячний керівнику та персоналу Волинського прикордонного загону за проведену роботу із забезпечення надійного укріплення держрубежу», – підсумував результати збору заступник начальника Західного регіонального управління з озброєння та інженерно-технічного забезпечення Сергій Граменко.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця