<

На Волині оштрафували прикордонника, який сприяв котрабанді цигарок

20:05 | 25.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
216
/ Коментарі відсутні

На Волині судили прикордонника-хабарника, який за грошову винагороду надавав службову інформацію задля переміщення безпілотниками сигарет до Польщі.

Про це стало відомо з вироку Шацького районного суду, пишуть Волинські новини.

На лаві підсудних опинився начальник першого відділення інспекторів прикордонної служби Першої прикордонної застави Тарас Г., він є уродженцем міста Перемишляни на Львівщині.

Як ідеться у матеріалах справи, злочин він вчинив, будучи на посаді начальника першого відділення інспекторів прикордонної служби Восьмої прикордонної застави.

У серпні під час зустрічі з чоловіком прикордонник попросив у нього неправомірну вигоду за сприяння у переміщенні через кордон до Польщі тютюнових виробів за допомогою безпілотників. Тарас Г. обіцяв надавати службову інформацію, де краще переміщувати контрабанду, та не вживати відповідних заходів задля її виявлення.

Прикордонник встановив розцінку – 50 доларів за один переміщений ящик тютюнових виробів. А під час однієї з зустрічей Тарас Г. зробив знижку на «тариф» – 45 доларів за ящик.

У вересні прикордонник кілька разів надавав службову інформацію через WhatsАрр, прикриваючи незаконну діяльність, після чого отримав 1350 доларів неправомірної вигоди у два етапи: спочатку – 270 доларів, згодом – решту суми.

Тарас Г. уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд затвердив цю угоду та призначив прикордоннику покарання у виді 51 тисячі гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та підрозділах Державної прикордонної служби України на три роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота