<

На Волині оштрафували прикордонника, якого затримали на хабарі у шість тисяч доларів

15:47 | 19.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
522
/ 1 коментар

Волинський апеляційний суд виніс вирок інспектору Державної прикордонної служби, якого затримали на хабарі. Обвинувачений взяв у чоловіка призовного віку 6000 доларів за сприяння у виїзді до Польщі через пункт пропуску «Устилуг-Зосин».

За скоєне прикордонник позбавлений права обіймати посаду на три роки й зобов’язаний заплатити 51 тис. грн штрафу, пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду від 14-го лютого, на початку вересня 2022 року до колеги обвинуваченого майстер-сержанта звернувся давній знайомий, який хотів з’ясувати правила перетину кордону. Під час розмови останній зазначив, що за 500 доларів готовий внести його дані у систему «Шлях», а за 10 тис. доларів – допоможе виїхати без будь-яких юридичних підстав на це.

«Обурений зухвалістю працівника ДПСУ, (громадянин) звернувся до правоохоронних органів та повідомив про обставини бесіди», – йдеться в повідомленні.

Співпрацюючи з правоохоронцями, чоловік знову звернувся до прикордонника і сказав, що готовий заплатити йому гроші за допомогу у перетині кордону. Наступної зустрічі вони домовилися, що прикордонник внесе його у систему «Шлях», а знайомий за це заплатить 6000 доларів. Тоді майстер-сержант долучив до справи обвинуваченого Сергія К. Вони внесли дані чоловіка в програму, як водія вантажівки. Зрештою, організували для нього незаконний виїзд за кордон, за що отримали обіцяну суму.

Нагадаємо, інспектор за хабар в 6 тисяч доларів США погодився сприяти у безперешкодному перетині кордону через пункт пропуску «Устилуг» громадянином призовного віку.

Відомо, що обвинувачений Сергій К. – уродженець села Щитинь Любешівського району Волинської області, не судимий, одружений, має двох неповнолітніх дітей, є інвалідом ІІ групи.

Головуючий суддя Василь Подолюк призначив покарання Сергію К. у вигляді штрафу в розмірі 51 тис. грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, установах та організаціях будь-якої форми власності на три роки.




один коментар
  1. 6 штук баксів на халяву(за 50 тис грн). Хто не хоче поміняти бакси за таким курсом? яХай живе волинський суд, найгуманніший у світі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота