<

На Волині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки на найближчі дні

17:37 | 11.07.2023 / Новини / /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

У зв’язку з накопиченням тепла через суху й теплу погоду 11-13-го липня на Волині є ризик спалахування пожеж в екосистемах, наприклад, у лісах чи на полях.

Про це розповіла черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Леся Пасічник, пишуть Волинські новини.

11-12-го липня на більшості території Волинської області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 13-го липня надзвичайний рівень пожежної небезпеки утримається в південно-східній частині регіону.

«Уночі 13 липня ми прогнозуємо дощі та грози, тому на заході області рівень пожежної небезпеки повинен зменшитися», – сказала Леся Пасічник.

Як пояснила, пожежна небезпека в області виникла через накопичення тепла протягом попередніх днів.

«Температура повітря сягала 26-27°. І з початку липня було практично без опадів. Опади спостерігалися тільки в окремі дні й переважно це були невеликі короткочасні дощі, – зауважила черговий синоптик Леся Пасічник. – Упродовж чотирьох попередніх днів не було опадів і було досить тепло. Через це відбулося накопичення коефіцієнта пожежної небезпеки».

Після проходження дощів і, відповідно, накопичення достатньої кількості вологи в лісах та на полях загроза пожежної небезпеки в області зникне.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя