<

На Волині дефіцит обласного бюджету – 35 мільйонів: казна області може не впоратися з усіма видатками

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:02 | 13.12.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Казна області не може впоратися з усіма запланованими видатками через недоотримання доходів. Дефіцит обласного бюджету у 2020 році складає 35 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час засідання другої позачергової сесії обласної ради 10-го грудня, – передає ІА Волинські новини.

Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк повідомив, що бюджет області не доотримує в цьому році до 35 млн грн запланованих доходів. Проте він запевнив, що захищені статті: випалата зарплат та оплата за енергоносії, профінансують.

Ситуація з бюджетом області у 2020-му році, на жаль, не унікальна. Адже і в державному бюджеті – діра в більше 100 мільярдів.

Після «ковідних» змін в державному бюджеті-2020, які затвердили в квітні, дефіцит сягнув рекордних за останні 5 років обсягів: майже 300 млрд грн. Профінансувати ці видатки планували завдяки коштам міжнародних партнерів, зокрема з МВФ. Але стосунки погіршились і Мінфін не отримав достатньо запозичень.

Через нестачу коштів на фінансування всього обсягу видатків Уряд був змушений блокувати частину з них. Міністерство фінансів припинило відкривати асигнування – тобто надавати Держказначейству право на здійснення виплат – за частиною видатків.




один коментар
  1. Ага усім викладачам волині скоротили розмір надбавки за престижність праці.. де той славний депутат Ігор, який вирішує усі питання…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя