<

На Волинь приїхали міжнародні дострокові спостерігачі ОБСЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 9.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
58a600da98c928fccc54d04d7b_496f054e_0

Голова Волинської облдержадміністрації зустрівся з іноземними спостерігачами, які прибули в область, аби стежити за прозорістю проведення позачергових парламентських виборів.

Зустріч, під час якої вони обговорили загальні питання щодо підготовки до виборів, відбулась у четвер, 9 жовтня, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Шеріда Карнсон із Великобританії та Райнхольд Остерхуз із Німеччини є довгостроковими спостерігачами ОБСЄ, які прибули в Україну на запрошення уряду. До слова, ОБСЄ вже водинадцяте спостерігатиме за перебігом виборів в країні. Іноземні гості вже відвідали п’ять окружних виборчих комісій. В цілому побаченим лишились задоволеними, проте кілька зауважень голові ОДА все ж озвучили.

На початку зустрічі Шеріда Карнсон зауважила: «Ми втручатись у виборчий процес не будемо. Лише спостерігатимемо».

Володимир Гунчик, своєю чергою, наголосив гостям на важливості їхньої присутності, адже, за його словами, проведення позачергових парламентських виборів – надзвичайно сміливе для України рішення. «Українське суспільство показало, що воно відкрите й демократичне. Позачергові вибори Президента стали першим етапом із перевантаження влади. Ці вибори стануть наступним кроком до демократизації суспільства та впровадження в Україні європейських цінностей. На черзі – вибори до органів місцевого самоврядування», – зауважив голова ОДА.

Крім того, він наголосив, що особисто контролює підготовку до нинішніх виборів. «Ми провели чимало робочих нарад… Тож я не бачу причини для розмов про дискримінацію політичних сил. Крім того, вважаю, що головними намірами мажоритарників і політичних партій є курс на розвиток краю», – підкреслив Володимир Гунчик. Також губернатор наголосив, що українці готові до подальших змін і реформ, а т ому підтримка європейської спільноти наразі дуже важлива.

Володимир Гунчик на це зауважив, що ознайомлений із озвученою проблемою, та переконав гостей, що дав доручення якнайшвидше її вирішити.

Крім того, Райнхольда Остерхуза турбувало питання про початок опалювального сезону. Мовляв, наразі погода сприяє, але невідомо, якою вона буде за кілька тижнів.

Голова ОДА на це зауважив, що вибори і опалювальний сезон між собою аж ніяк не пов’язані, та додав: «Україна підписала контракт на поставку газу з Норвегією. Польща, Угорщина та Словаччина підтвердили свою готовність на реверсні поставки. Тож ми впевнені, що проблем не буде. Крім того, Волинь до опалювального сезону технічного готова майже на 100%. Область має чималі запаси торфу та вугілля, що дозволить обійтись без газу.

«Також днями уряд виділив додатково 7,3 мільярда гривень додатково на підготовку до опалювального сезону та погашення боргів», – заспокоїв іноземних гостей губернатор. За його словами, опалювальний сезон розпочнеться відповідно до графіку.

На завершення спостерігачі ОБСЄ зауважили, що налаштовані на роботу оптимістично.

«Ваша присутність на виборах стабілізує ситуацію», – резюмував Володимир Гунчик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота