<

На Шаччині у церкві МП висять ікони з московським царем: що про це думає священник

07:14 | 23.10.2023 / Новини / /
Перегляди
566
/ коментарі 2

У храмі села Мельники, що у Шацькій громаді, досі висять ікони з російським царем.

Про це у фейсбуці написав батько загиблого Героя Тараса Харука Андрій Харук, – передає ВСН.

«Померла тітка Женя – татова сестра. 83 роки. Сьогодні ховали. Село Мельники, колишній Шацький район. Церква московська. 

Стою собі в куточку, в пів вуха слухаю незрозуміле бурмотання молодого священника (попередній сидить за вбивство). Озираюсь – а на стіні ікона московського царя і його виплодку! Десятий рік відбиваємось від московщини, діти наші гинуть на війні – а у церквах такі ікони висять! І до людей не доходить…» – йдеться у дописі.

Очевидно, йдеться про попереднього настоятеля Свято-Аннівського храму Петра Границького. У 2020 році священник задушив 53-річного чоловіка, тіло якого знайшли у лісовому масиві поблизу села Мельники. До слова,  станом на квітень 2023 тривала судова тяганина у цій справі. Торік убивцю засудили до 8 років позбавлення волі, проте він не відбував покарання, а перебував під особистим зобов’язанням з’являтися до судових засідань, оскільки триває апеляційний розгляд. Родичі загиблого казали, що засідання декілька разів переносили з різних причин, а вбивця продовжував дебоширити й пити.

Окрім того, у коментарях Лариса Хомук написала, що в церкві продають літературу російською мовою.

Відповів на звинувачення у коментарях фейсбук Василь Хомич, теперішній настоятель Свято-Аннівского храму.

 «На іконі не тільки одна свята особа, а вся сімʼя (його дружина і діти), яких розстріляли з наказу із тої ж москви. Може хтось і може брати відповідальність й казати, що той – святий на іконі, а інший – ні, то справа кожного. Знаю з досвіду церкви й Старого Завіту не один випадок святості останніх грішників, які перед смертю або в момент смерті подвигом віри та любові сподобилися стати в ряд святих. Чи святий останній цар Миколай, то вже Бог розсудить. 




коментарів: 2
  1. Правильно було сказано священиком: “Це вже Бог розсудить”. І я так думаю. Але, до чого в українській церкві славного Шацького краю, портрет російського царя Миколи ІІ та його родини? Може він і святий, з погляду православних віруючих Російської Федерації. Але, аж ніяк не може бути з точки зору українців. Він був монархом Російської імперії яка забороняла українську мову, засилала до Сибіру, душила наші народні звичаї, судила, вішала, розстрілювала прогресивних і патріотичних представників українського суспільства, гнобила, зрусифіковувала та виконувала роль колоніального ката. Це ще одне підтвердження кому насправді підкоряється УПЦ.

  2. А про це спитайте прихожан цієї церкви ,якщо вони і далі лижуть лапи кацапському попу і ставлять свічки перед іконою ворога України .Бидло ,воно завжди залишається бидлом і його вже не виправити .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок